Salvamarii l-au găsit la o adâncime de doi metri, iar manevrele de resuscitare au fost în zadar. Astăzi, pe mai multe plaje a fost arborat steagul galben care permite accesul în mare doar pentru înotătorii experimentați. Alerta s-a dat după ora 11, când sora bărbatului a sesizat că acesta nu mai iese din apă.

Un bărbat din Constanța și-a pierdut viața printre valurile agitate din Mamaia

Salvamarii l-au găsit la o adâncime de aproape doi metri. „Salvamarii au fost anunțați că o persoană are nevoie de ajutor au intrat în apă, persoana respectivă a fost scoasă la mal. Intervenția în sine a fost grea pentru că persoana în cauză a suferit din câte am înțeles și stop marea este un pic agitată.”

Citește și: Se extind plajele din Costinești! Ce au anunțat autoritățile despre nava Evanghelia, emblema stațiunii

Victima a fost resuscitată mai bine de 30 de minute, însă medicii chemați de urgență nu au putut decât să constate decesul. Bărbatul de 83 de ani nu era cunoscut cu probleme medicale, spun apropiații săi. „S-a întâmplat foarte repede atât pot să zic, adică eu mai devreme filma marea, n-am văzut absolut nimic, m-am dus pe șezlong și deodată am văzut că strigă după ajutor, adică s-a întâmplat foarte repede.

Probabil a pățit ceva domnul, nu știu un atac ceva, iar mai devreme l-am văzut înotând bine mersi.”

Salvamarii i-au găsit trupul la o adâncime de doi metri

Deși nu au fost valuri  puternice mare a fost agitată, iar vântul s-a simțit din plin din acest motiv salvamarii au arborat steagul galben pe plajele din Mamaia și Constanța, asta înseamnă că în apă au voie doar înotătorii experimentați.

Citește și: După ce a fost pedepsit într-un mod halucinant de școală, un elev a fost răzbunat de instanță. Instituția de învățământ trebuie să îi plătească daune tânărului: „Aș numi-o foarte greu victorie”

Chiar și când marea nu pare agitată pericolul nu dispare, spun salvamarii. „ Doar o dată am intrat și atât, dar e periculos am ales să nu intrăm prea des în apă și să stăm mai mult la plajă”.

 Luni, un turist din Iași a fost salvat în ultima clipă de la înec de salvamarii din Mamaia. Bărbatul în vârstă de 29 de ani a fost adus în stare gravă la mal transportat la spital și stabilizat de medici.