După ce a ironizat o profesoară pe internet și s-a ales cu nota scăzută la purtare, un elev din Buzău va primi despăgubiri de la școală. Situația incredibilă are loc după ce tânărul a considerat că sancțiunile au fost prea dure, așa că a mers în instanță. Acum, conducerea unității de învățământ trebuie să-i plătească daune de 3000 de euro.

O melodie a generat controversa în urmă cu șase ani.

Atunci, o profesoară de desen din Buzău, care făcea parte dintr-o trupă muzicală, a fost ironizată în mediul online de unul dintre elevii săi. Andrei, care era elev în clasa a 11-a, a fost la un pas să fie exmatriculat din cauza comentariilor făcute.

„Versurile mi-au atras atenția pentru că instigau fetele. Fiind profesor, mi se pare foarte riscant să ai genul ăsta de melodii”,

spune tânărul.

Băiatul a fost în centrul unei anchete disciplinare, iar profesorii colegiului l-au sancționat cu scăderea drastică a notei la purtare. Mama elevului a contestat însă decizia.

Citește și: David se pregătea de majorat, însă a pierit sub dărâmături cu 7 zile înainte. Familia adolescentului, îngenuncheată de durere: „A fost un băiat cuminte”

„Dacă presa nu venea și nu mediatiza cazul, copilul meu rămânea cu 10 clase, pentru că îi dăduse nota 2 la purtare cu exmatriculare fără

drept de înscriere timp de trei ani”, spune mama tânărului.

Părinții adolescentului au decis să acționeze în instanță, iar procesele tocmai s-au încheiat cu o decizie definitivă a Curții de Apel Ploiești. Conducerea colegiului trebuie acum să șteargă din registre nota la purtare dată atunci și să îi plătească tânărului daune morale.

„Ca și calcul, numai pe psiholog în acea perioadă am dat 1000 de euro din cei 3000, plus tot stresul implicat.

Aș numi-o foarte greu victorie”, concluzionează tânărul.

Am contactat și conducerea liceului pentru un punct de vedere, însă aceștia nu au dorit să comenteze decizia instanței. Aceștia au precizat doar că nu s-au mai confruntat cu astfel de situații.