Un elev în vârstă de 11 ani a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Vinovat este minorul, care a traversat cu trotineta, deși semaforul arăta culoarea roșie. Din fericire copilul a scăpat doar cu o mână ruptă. Accidentul s-a petrecut pe o stradă aglomerată din Cluj-Napoca.

Trotinetele electrice le dau dureri de cap atât șoferilor, cât și pietonilor 

Camera de bord a unui autoturism a surprins momentului impactului. Mai multe mașini erau oprite la semafor, într-o intersecție din centrul orașului. Coloana de mașini s-a pus în mișcare atunci când semaforul s-a făcut verde, însă pe trecerea de pietoni a apărut de nicăieri copilul pe trotinetă. A trecut glonț pe culoarea roșie și a fost lovit de unul dintre autoturisme. Șoferul a oprit și a sunat la 112.

La fața locului au venit echipajele poliției și ambulanța. Minorul a fost evaluat medical, apoi a fost transportat la spital. S-a ales cu un braț rupt, însă nu a rămas internat în spital. La locul accidentului polițiștii l-au testat pe șofer, iar rezultatele au indicat că bărbatul nu consumase nici alcool, nici substanțe interzise.

„Din cercetările preliminare s-a constatat că un minor de 11 ani, aflat pe o trotinetă, s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, moment în care a fost accidentat de un autoturism condus de

un bărbat de 37 de ani.

În urma evenimentului rutier, minorul a fost preluat de un echipaj medical. Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat rezultat negativ. Sunt continuate cercetările urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs accidentul”, a transmis Poliția Cluj.

Odată cu sezonul cald, pe șosele au reapărut și trotinetele. Atât șoferii, cât și pietonii, sunt îngrijorați în privința celor care le utilizează.

„Nu le suport de când au venit în Cluj. Le-aș aduna pe toate și le-aș duce undeva să le arunc”, „Am văzut că foarte multă lume merge printre mașini, nu prea respectă(n.red. regulile de circulație). E periculos așa”, spun unii clujeni.

Peste șaizeci de accidente în care au fost implicate trotinetele electrice au fost înregistrate anul trecut doar la Cluj.

În unsprezece dintre situații trotinetele erau conduse de minori.