Sunt tot mai multe cazuri în care polițiștii de la rutieră cad victimele șoferilor agresivi. Cel mai recent vine de la Galați, unde un agent aflat în misiune a fost lovit intenționat cu mașina. Agresorul este un bărbat pe care omul legii a vrut să îl amendeze pentru că parcase neregulamentar. În urmă cu doar câteva zile, un alt tânăr, care conducea beat și drogat, a lovit în plin un polițist din București.

Incidentul a avut loc la doar câteva zile după ce un alt agent, de această dată din București, a fost luat pe capotă de un șofer

Șoferul are 40 de ani și parcase neregulamentar într-o stație de taxi. Când l-a văzut, polițistul aflat în timpul programului s-a îndreptat către el, cel mai probabil ca să-l amendeze. Când agentul i-a făcut semn să rămână pe loc, bărbatul a demarat în trombă și l-a luat pe omul legii pe capotă.

Șoferul nu a stat nicio secundă pe gânduri și a fugit de la locul accidentului, deși agentul era rănit. Autoritățile au intervenit imediat iar cazul a fost preluat de procurori.

„Conducătorul autovehiculului a fost identificat. Se efectuează cercetări cu privire la comiterea mai multor infracțiuni, specific menționăm infracțiunea de vătămare corporale din culpă, infracțiunea de părăsire a locului accidentului”, a declarat procurorul Cătălin Constantinescu.

Polițistul a suferit răni grave și a ajuns la spital.

„Rămâne în continuare internat pe secția de neurochirurgie pentru leziuni la nivelul coloanei vertebrale. Natura leziunilor nu i-au pus viața în pericol”, a precizat Ionuț Bănesanu de la Spitalul Județean Galați.  

În funcție de rezultatele anchetei, procurorii ar putea schimba încadrarea juridică în tentativă de omor.

Întâmplarea vine la doar câteva zile de la un alt incident șocant. Un tânăr de 27 de ani care conducea beat și drogat a accidentat un agent din București. Individul a fost blocat de două autospeciale, însă s-a strecurat printre ele și l-a luat pe capotă pe agentul care încerca să-l oprească. Acesta a fost aruncat pe asfalt când șoferul a demarat.

Șoferul era în mașină cu două tinere, pe care l-ar fi cunoscut într-un local.

Și ele au încercat să fugă, dar au fost duse la audieri. Tânărul de 27 de ani nu este la prima abatere de acest fel. În 2016 a intrat intenționat cu mașina într-un coleg de liceu, care era cu fosta lui iubită.