Un individ de 30 de ani a furat bani și bijuterii din mai multe locuințe din Constanța. Anul acesta, în doar câteva săptămâni, s-a ales cu o pradă însemnată. Tânărul a profitat de neatenția proprietarilor, iar manevrele sale au fost surprinse de camerele de supraveghere. O banală plimbare pe stradă, într-un cartier din Constanța? Nici vorbă de așa ceva. De fapt, tânărul a fost surprins de camerele de supraveghere cum urmărește atent un obiectiv.

Verifică porțile caselor și acolo unde e deschis intră.

„A intrat peste o doamnă pe Elena Cuza de pe colț acolo, în casă, la ora 3 dimineața. Ea, săraca, a crezut ca e nepotul ei, dar, de fapt, era hoțul respectiv. Nu i-a luat nimic”, a spus o persoană. 

„Nopți întregi am stat și ne-am uitat pe camere ca să vedem despre cine e vorba”, a

spus o altă femeie.

Citește și: VIDEO Un întreg cartier de vile din Arad este terorizat de hoți! Polițiștii dau din umeri în timp ce oamenii se tem să mai stea în case: „Trebuie făcut ceva”

Și Gabriela a fost la un pas să fie jefuită. „Era încuiat și gardul meu are țepi. Vecinii de lângă noi au camere și spuneau la cine a încercat, cei care au poartă.

A încercat la tine, a încercat la tine, nu era descuiat, a sărit gardul.Cam toți încercăm să fim mai vigilenți și să facem tot ce putem”, a declarat Gabriela.

Hoțul din Constanța, cercetat pentru 6 infracțiuni de furt 

Bărbatul a dat 6 spargeri în două cartiere din Constanța. Totul s-a petrecut în aproximativ 5 săptămâni, anul acesta.

Țintea bijuterii și bani. Individul a fost ridicat de mascați. Polițiștii l-au identificat pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și au descins la adresele unde ascunsese o parte din pradă.

„Prejudiciul total este de aproximativ 20.000 de lei”, a explicat Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța. Individul de 30 de ani este cercetat acum pentru 6 infracțiuni de furt calificat.