Vremea în mini-vacanța de 1 Iunie 2023- Rusalii 2023. Mini-vacanța de 1 iunie se apropie cu pași foarte repezi iar românii vor să se bucure din plin de zilele libere de la stat.

Totuși, înainte de a pleca din oraș, aceștia trebuie să știe cum vor fi temperaturile în primele zile de vară din anul curent.

Vremea în mini-vacanța de 1 Iunie 2023- Rusalii 2023

Meteorologii au vești bune pentru români. Mini-vacanța de 1 iunie și de Rusalii aduce vreme bună, cu temperaturi puțin mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a anului curent, în special în regiunile nordice și cele centrale ale României.

Citește și: Mesaje de Rusalii 2023: Cele mai frumoase urări și felicitări pentru această zi sfântă

În ceea ce privește șansele de ploaie, acestea sunt mai ridicate la munte și în sud-vestul țării.

În restul regiunilor, șansele de precipitații se vor situa în general în jurul limitelor normale.

Prognoza meteo pentru mini-vacanța de Rusalii în Capitală

În București, Ziua Copilului nu aduce prea multe raze de soare. Se anunță ploi ușoare, cu temperaturi maxime de până la 24 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi situate la aproximativ 14 grade Celsius.

Potrivit ANM, valorile precipitațiilor vor fi normale pentru această perioadă a anului.

Bucureștenii se vor confrunta cu rafale scurte de vânt.

Citește și: Turiștii, așteptați pe litoral de Rusalii

Luna iunie aduce maxime de până la 25-28 de grade Celsius. Valorile termice înregistrate pe teritoriul țării noastre vor fi normale pentru această perioadă a anului.

Cantitățile de precipitații vor fi puțin mai ridicate în regiunile de vest, sud și sud-est, în timp ce în restul țării valorile pluviometrice vor fi normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru mini-vacanța de Rusalii pe Litoral

Cei care aleg să petreacă zilele libere pe Litoral trebuie să știe că vor fi rafale temporare de vânt, care va sufla cu aproximativ 30 de kilometri pe oră. Meteorologii anunță însă că șansele de furtuni și descărcări electrice vor fi inexistente. Pe de altă parte, șansele de precipitații depășesc 3%.