Ziua Copilului este sărbătorită în aproximativ toate țările. Aceasta a luat naștere în anul 1925, după ce Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copiilor a hotărât ca această zi să fie Ziua Internațională a Copilului.

Ce semnificație are această zi? 

Istoria acestei zile începe în momentul în care în a doua duminică din luna iunie, anul 1857, Dr. Charles Leonard, păstor al Bisericii Universaliste a Răscumpărătorului din Chelsea, Massachusetts, a organizat un serviciu special care îi avea în vedere pe copii.

Citește și: Pe ce dată are loc Înălțarea Domnului în 2024? Rugăciune care se rostește pentru iertarea păcatelor

Păstorul ar fi avut mai multe denumiri pentru a doua duminică din luna iunie, prima a fost Ziua trandafirului, a doua Duminica de flori, iar ultima, care există și în prezent, Ziua Copilului.

În Geneva s-a menționat pentru prima dată Ziua Copilului, într-un document oficial și internațional.

Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor a avut loc în luna august anul 1925.

Documentul s-a numit „Declarația pentru Protecția Copilului” și a fost semnat și adoptat de 54 de țări.

După ce a avut loc această conferință, multe guverne au decis să introducă „Ziua Copilului” și să devină o sărbătoare anuală pentru cei mici.

Ziua Copilului mai este sărbătorită pe data de 1 iunie în România, Bulgaria, Armenia, Coreea de Nord și Slovacia.

În Egipt și Grecia, această zi este sărbătorită pe data de 20 noiembrie. În Bolivia pe 12 aprilie, în Tunisia pe 11 ianuarie și în Costa Rica pe 9 septembrie.

Urări de 1 iunie

„Copilule, te felicit pentru tot curajul și curiozitate de a vedea lumea aceasta prin ochi inocenți și plini de bucurie.”

„La mulți ani, copil mic! Îți doresc să te bucuri de fiecare clipă pe care Universul ți-o oferă și nu ezita să cauți mereu tot ce e

mai frumos în oameni!”

„Cu ocazia acestei zile minunate, își doresc să fii mereu înconjurat de iubire și la rândul tău să oferi iubire! Momentele de dragoste sunt cele mai frumoase și mulți oameni uită să împartă bucurie. Te rog, nu uita să aduci zâmbetul pe buze oamenilor din jurul tău și să le spui mereu cât de mult ții la ei.”

„Cu ocazia Zilei Copilului, îți doresc să crești mare și frumos, să ai încredere în tine și curaj pentru a-ți urma toate visele!”

„La mulți ani de Ziua Copilului! Îți doresc doar îmbrățișări calde, zâmbete sincere și toată dragostea din Univers!”

„La mulți ani, micuțule artist! Își doresc să își colorezi viața în cele mai frumoase culori, iar în momentele de gri să nu uiti că întotdeauna poți șterge și desena din nou drumul către fericire!”

„La mulți ani de 1 iunie! Fie ca râsul tău să sune ca cea mai frumoasă melodie și niciodată să nu lași ca momentele de tristețe să își contureze viața.”

Citește și: Cea mai simplă rețetă de pască! Îți vei surprinde familia la masa de Paște

„Ai adus zâmbetul pe buzele noastre încă din prima ta zi pe acest pământ. Acum e rândul nostru să te facem să te simți cel mai special copil din lumea aceasta. La mulți ani de Ziua Copilului!”

„Cea mai mare împlinire este o familie fericită. Tu, copilule, ai reușit să ne aduci zâmbetul pe buze și în cele mai negre zile, motiv pentru care te vom iubi pentru totdeauna. La mulți ani și își dorim ca visele tale să se îndeplinească!”

„La mulți ani de 1 iunie! Îți dorim să fii înconjurat de dragoste și bucurii, iar momentele urâte să le depășești cu bine.”

„Dragul nostru copil, de Ziua Copilului îi dorim să crești într-un mediu înconjurat de dragoste, de susținere și să te bucuri de libertatea pe care ți-o oferă copilăria.”