Trei blocuri din zece nu au apă caldă în acest moment în Capitală. Chinul va dura chiar și trei săptămâni pentru cei care au ghinionul să locuiască în zonele unde sunt cele mai vechi conducte.

Termoenergetica spune că aceste lucrări sunt necesare pentru a avea o iarnă mai liniștită din punctul de vedere al avariilor.

3 blocuri din 10 din Capitală nu au apă caldă. Oamenii spun că nici măcar nu pot să se spele: „Trebuie să faci un duș”

Un angajat al companiei termoenergetica bate drumul din bloc în bloc ca să lipească afișele care îi anunță pe oameni că preț de o săptămână vor trăi ca în comunism.

„Nu știi cum se oprește, nu știi când îi dă drumul.”, „Bun, înțeleg câteva zile, e nevoie acolo să oprească, dar nu cu săptămânile.”, „E infernal e infernal fără apă caldă. Nu se poate pentru că transpiri, trebuie să faci un duș că nu poți să
faci numai cu rece”,

spun revoltați oamenii. 

Citește și: În București, fântâni muzicale ca la Dubai

Datele termoenergetica arată că peste treizeci la sută dintre blocuri nu au apă caldă. Mai exact este vorba despre aproape trei mii de imobile în care locuiesc peste cinci sute de mii de oameni.

Rețeaua de termoficare le dă viața peste cap bucureștenilor. Reprezentanții spun că totul e în interesul locuitorilor: „Vom avea la iarnă o funcționare mult mai bună”

Termoenergetica a deschis șantiere în zonele unde s-au produs cele mai multe avarii iarna trecută și promite că în acest sezon rece cantitatea de apă fierbinte risipită va fi mult mai mică. În acest moment șase șantiere sunt deschise în capitală. Cei mai ghinioniști bucureșteni vor sta fără apă caldă chiar și trei săptămâni dar autoritățile promit o iarnă mai liniștită.

„Fiind perioada de vară acum reparăm, acum facem toate reviziile pentru că trebuie să pregătim sezonul și avem certitudinea și siguranța că vom avea la iarnă o funcționare mult mai

bună”, a declarat Claudiu Crețu, director Termoenergetica.

Citește și: Panică la bordul unui avion. Aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni după o amenințare cu bombă

„Tocmai că vara simți nevoia să te speli mai des, pentru că transpiri mai mult decât iarna”, „Cam mult trei săptămâni. Trebuie să încălzești mereu apă și să te chinui cu oalele.”,

„Mi-am făcut cumpărăturile, mi-am cumpărat șervețele din acelea umede și o perioadă...”, spun bucureștenii. 

Din cei patru mii de kilometri de rețea de termoficare, șaptezeci și cinci la sută au o vechime mai mare de un sfert de secol.