Moartea misterioasă a lui Mile Povan, Mihai Leric pe numele său real, a ridicat foarte multe semne de întrebare, la care răspunsurile încep să apară. Fiul interpretului de folclor Viorel Leric, din Arad, avea doar 31 de ani când a fost găsit mort în locuința sa, pe data de 27 februarie 2024. Cântărețul de muzică populară s-a dus la Unitatea de Primiri Urgențe Arad, chiar înainte de a fi găsit fără suflare.

Citește și: Care ar fi fost, de fapt, cauza morții artistului Mile Povan? Cântărețul de muzică populară voia să slăbească: „A luat pastile” 

Artistul a refuzat internarea, pe motiv că se simte mai bine și s-a întors acasă. Ulterior, Marius, fratele cântărețului de muzică populară, a fost cel care a anunțat autoritățile, speriat că acesta nu îi mai răspundea la telefon.

Deși nu era cunoscut cu probleme de sănătate, Mile Povan a murit în urma unui infarct miocardic. Apropiații au dezvăluit că acesta și-ar fi dorit să slăbească, motiv pentru care a luat mai multe pastile de slăbit, fără recomandare medicală.

Marius, fratele regretatului artist, a făcut primele declarații despre cauza morții. În urma autopsiei, medicii legiști au descoperit că Mile Povan avea un cheag, care i-a provocat infarctul.

El s-ar mai fi plâns înainte că avea anumite înțepături în zona inimii, însă analizele i-au ieșit normale. Fratele artistului a mărturisit că nu știe ca acesta să fi luat pastile de slăbit, însă știe că lua suplimente pe bază de plante, cum ar fi Magneziu sau Zinc.

„Infarct miocardic (n.red. cauza morții). Când i-au făcut autopsia au constatat că a avut un cheag și din cauza asta a făcut infarct.

Mai avea momente când spunea că îl înțeapă la inimă, s-a dus să își facă analize la inimă, dar nu i-a ieșit nimic grav. Nu știu dacă lua ceva (n.r. pastile). Stăteam în case diferite, eu stau la casa mea, el stă la casa lui. Acum detalii din acestea foarte, foarte mici, nu știu. El lua doar ce era pe bază de plante, lua Magneziu, lua Zinc”, a declarat fratele lui Mile Povan, la un post de televiziune.

Ce au descoperit doctorii în apartamentul lui Mile Povan: „Au găsit acolo toate medicamentele la locul lor”

Marius, fratele regretatului artist, a mai dezvăluit că fratele lui era un om foarte organizat, lucru care se putea observa în stilul lui de viață. Chiar și doctorii au observat acest detaliu, după ce au ajuns la locuința cântărețului. Familia lui Mile Povan nu știe ca acesta să aibă probleme cu depresia.

În schimb, cântărețul de muzică populară voia să slăbească, însă nu prin pastile, motiv pentru care consideră că nu slăbitul a fost cauza morții.

„Doctorii, când au ajuns acolo, la apartament, chiar spuneau că a fost un om foarte ordonat, au găsit acolo toate medicamentele la locul lor, tot ce avea el, mâncarea, totul pus la punct. Nu avea probleme de depresie sau altele. Fratele meu nu a vrut să slăbească din cauza pastilelor. A vrut să slăbească, dar nu asta a fost cauza morții”, a mai declarat Marius, fratele lui Mile Povan.

Priveghiul lui Mile Povan a avut loc joi, 29 februarie 2024, de la ora 18.00, la capela nouă din Lipova. Înmormântarea are loc vineri, 1 martie 2024, de la ora 14.00.