O cântăreață de muzică populară a murit la numai 23 de ani. Tânăra a fost răpusă de cancer, o boală a pielii, care spun apropiați i-ar fi apărut după un simplu accident. Artista a participat la concerte și înregistrări până în ultima clipă și nu a lăsat să se vadă chinul prin care trecea. Ea este Alina Popa, iar apropiații nu se pot obișnui să vorbească despre ea la trecut.

A fost răpusă în urmă cu patru zile de un cancer de piele. Deși urma un tratament, iar boala aducea suferințe greu de deschis, artista nu s-a plâns. Și-a urmat pasiunea și a cântat cu drag oriunde era chemată.

Citește și: Această femeie s-a speriat atât de tare, încât inima i s-a oprit! Mașina în care se afla a fost lovită de un limitator de înălțime, în județul Olt

„Extrem de dinamică, extrem de îngăduitoare, extrem de iubită. Indiferent că s-a simțit ok, nu s a simțit ok, și-a dorit să își ducă la bun sfârșit toate proiectele pe care le avea în minte înainte de a afla de această tragedie”, a declarat Florin Burescu, creator de modă, pentru NEWSTIME.

Alina Popa și-a tăiat din greșeală o aluniță 

Apropiații povestesc faptul că tânăra ar fi suferit un accident aparent banal. Și-ar fi tăiat din greșeală o aluniță. Leziunea s-ar fi agravat în timp, iar ulterior tânăra a descoperit că suferea de cancer de piele.

„Îmi aduc aminte că acum, în ultima perioadă când am vorbit cu ea, a reușit să, deși era în spital într-o stare foarte, foarte gravă, a reușit să comunice și să îmi spună că se va face bine, că a fost un an greu și că promite că anul acesta pe care abia l-am început

va fi un an cu foarte multe proiecte”, a declarat creatorul de modă.  Alina Popa era numită și „privighetoarea Gorjului”. A fost condusă pe ultimul drum în localitatea natală din Dolj.

Din păcate, cancerul de piele e o maladie tot mai des întâlnită. Din trei cancere depistate, unul este de piele. „Cancerul de piele poate să fie de mai multe forme.

Vorbim despre melanom sau vorbim de alte forme de cancer de piele, cum ar fi carcinom bază celular sau alte leziuni premaligne. De regulă, melanomul este cea mai agresivă formă de cancer de piele”, a declarat Claudia Tîrziu, medic specialist dermatolog. Investigațiile medicale sunt singurele care pot oferi un răspuns cert.

„Cel mai important, pentru a preveni cancerul de piele, este să ne prezentăm la medic pentru evaluare de rutină.

Ce înseamnă acest lucru? Este important ca fiecare dintre pacient, fiecare individ să își evalueze pielea o dată pe an, să ținem cont ca și factori de risc pentru dezvoltarea cancerului de piele, pentru tot ce înseamnă expunere la soare, arsuri solare repetate, istoricul familial sau personal de cancer de piele”, a mai spus medicul. În România apar peste 1.000 de cazuri de cancere de piele în fiecare an.