Gerardina Corsano și soțul ei, Angelo Meninno, se aflau la un restaurant local din provincia Ariano Irpino, în sudul Italiei, pe data de 28 octombrie. Cei doi soți au comandat o pizza și au avut parte de o cină liniștită împreună, însă nimeni nu ar fi putut să îi pregătească pentru ceea ce a urmat. A doua zi, cei doi au început să se simtă rău, iar stările au continuat zile întregi. Primul care a ajuns la spital a fost Angelo, unde a fost examinat și externat cu tratament pentru otrăvire gastrointestinală.

Citește și: Cine este Liliana Popa, femeia incendiată de propriul nepot într-o scară de bloc din București. Familia a avut prima reacție: „Mă doare inima”

Următoarea zi, Gerardina a început să sufere și ea aceleași simptome și a mers la spital, dar și ea a fost examinată și externată. În următoarele ore, femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău și a fost internată de urgență. Soțul ei, care se agravase, a fost de asemenea transferat și internat la spitalul San Pio din Benevento. Într-un final, cei doi au ajuns la spital în stare gravă, iar Gerardina, în vârstă de 46 de ani, nu a supraviețuit.

O femeie a murit după ce a mâncat pizza alături de soțul ei la un restaurant local din Italia [Sursa: Facebook, Pixabay]

Condimentul care i-ar fi adus sfârșitul italiencei

Rapoartele arată că italianca a murit după ce a început să aibă spasme după ce a mâncat o pizza într-un restaurant care ar fi conținut sos chilli contaminat.

Se pare că Gerardina a avut o posibilă intoxicație alimentară de la botulism, o bacterie care produce toxine periculoase, care ar fi putut fi găsită în condimentul de chilli folosit la pizza, relatează Daily Mail.

Soțul femeii, Angelo Marino, a fost și el internat și se află în stare gravă, după ce același sos a fost folosit și la pizza lui. Bărbatul în vârstă de 52 de ani are șanse mari de supraviețuire, spun doctorii. După această tragedie, procurorul a început imediat cercetările. Pizzeria a fost închisă pentru investigații și au fost verificate alimentele consumate de cuplu: ulei de ardei iute, roșii și ciuperci. Suspiciunea este că uleiul picant, care acum este examinat, ar putea conține botulism. Botulismul este o substanță toxică care se dezvoltă în special în produsele artizanale.

Gerardina și soțul ei, Antonio  [Sursa: Facebook]

Trei persoane sunt investigate după moartea Gerardinei

Trei persoane sunt cercetate în urma morții Gerardinei Corsano, femeia în vârstă de 46 de ani care a murit pe 31 octombrie la spitalul Ariano. Anchetatorii îi vizează pe proprietarii pizzeriei si pe medicul care a examinat victima si soțul acesteia, aflați in stare grava. Proprietarii pizzeriei sunt acuzați de omor din culpă.

Rezultatele autopsiei asupra cadavrului Gerardinei Corsano va stabili cauza sigură a morții femeii. Probele biologice ale soțului vor fi examinate și ele în laboratoarele Istituto Superiore di Sanità, relatează pledgetimes.com.