O femeie internată în Spitalul Județean din Galați a murit cu zile după ce ar fi fost conectată timp de 36 de ore la un aparat cu oxigen care nu funcționa. Rudele femeii acuză medicii de malpraxis, după ce aceștia nu i-ar fi acordat tratamentul de care avea nevoie. Calvarul femeii a început pe 9 august, când a ajuns la Spitalul de Urgență din Galați cu simptome respiratorii, deși medicii au făcut o radiografie care indica prezența unor afecțiuni pulmonare.

Femeia a fost internată pe o altă secție, unde a primit tratament pentru diabet.

Citește și: Ce a spus șoferul care a ucis-o pe Nicoleta, imediat după accident! Martorilor nu le-a venit să creadă: „Am făcut-o! Am făcut-o!”

„Am luat legătura din nou cu medicul curant, care vizibil a fost să spun deranjat de faptul că am indicat eu prin părerea mea neprofesională, că ar avea o afecțiune la plămâni, și că are o stare de anxietate care apreciază dânsa că datorită acelei stări de

anxietate vine și dificultatea de respirație”
, a declarat Laurențiu Toia, fiul femeii decedate. 

În lipsa unui tratament adecvat, starea femeii a continuat să se agraveze. La insistențele familiei, ea a fost conectată la instalația de oxigen a spitalului, care însă nu era funcțională. „De duminică dimineață, în jurul orei nouă, până luni seara în jurul orei 22, instalația de oxigen a spitalului nu a funcționat.

Pentru treizeci și ceva de ore n-a avut oxigen. La dispunerea acelui medic să aducă o unitate mobilă a fost conectată la acea unitate”, a adăugat fiul femeii.

Rudele femeii acuză! Autopsia a arătat că avea probleme pulmonare 

Din nefericire, a fost prea târziu pentru femeia care a ajuns să fie internată la terapie intensivă, iar în final s-a stins din viață.

După deces, autopsia a confirmat faptul că aceasta a fost într-adevăr ucisă de o afecțiune pulmonară.

„Așa cum și pacienta a reclamat la momentul când a ajuns la spital, avea probleme pulmonare, care ulterior datorită modului deficitar în care a fost îngrijită de către personalul medical a dus la decesul acesteia”, a declarat avocatul Alexandru Cosmin Lăcătuș, pentru NEWSTIME. Familia caută acum să își facă dreptate și a depus plângeri către mai multe instituții, inclusiv către colegiul medicilor, dar și la Spitalul de Urgență Galați.

„Prin decizia managerului unității a fost instituită o comisie medicală care va analiza toate aceste aspecte, urmând ca această comisie să ne expună un punct de vedere. Să vedem dacă problemele semnalate se confirmă sau nu”, a declarat Cristian Unișor, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Galați. În acest caz a fost sesizat și parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, care a pornit o anchetă.