Elevul din Mureș, care săptămâna trecută și-a bătut diriginta până când a băgat-o în spital, a fost exmatriculat din liceul în care învăța. Tânărul în vârstă de 15 ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar mai apoi eliberat. Școala a decis la acel moment suspendarea lui pentru o perioadă limitată. Acum, însă, a revenit asupra deciziei.

Tânărul agresiv nu era nici pe departe la prima abatere 

„Elevul de 15 ani a fost suspendat de la oră pentru o perioadă de 5 zile, timp în care conducerea școlii a făcut demersurile necesare pentru exmatricularea acestuia. Practic, el nu se mai poate întoarce la școala la care au învățat până acum, dar poate relua clasa a 8-a la o altă unitate de învățământ, dar numai în următorul an școlar. Decizia consiliului de administrație poate fi contestată în termen de 5 zile.

Reprezentanții colegiului au precizat că această pedeapsă vine în urma mai multor probleme cauzate de acest elev.

Citește și: VIDEO Directoarea școlii în care ar fi fost abuzat un elev, înregistrări revoltătoare! Ce le-a spus părinților, înainte să își dea demisia

Profesorii spun că adolescentul a avut de mai multe ori un comportament nepotrivit, pentru care a și fost sancționat, însă fără rezultat.

Tânărul este în continuare cercetat penal, în stare de libertate, pentru infracțiunile de lovire și alte violențe, dar și pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. De asemenea, el trebuie să urmeze ședințe de terapie, recomandate de specialiștii de la Protecția Copilului, a explicat Silvia Cseh, corespondent Kanal D.