Direcția Națională Anticorupție a cerut ridicarea imunității fostului premier al României, Florin Cîțu, dar și a doi foști miniștrii ai Sănătății pentru a putea fi cercetați penal. Concret, cei trei sunt acuzați că în perioada pandemiei ar fi achiziționat doze de vaccin în valoare de un miliard de euro care nu ar fi fost necesare populației și care nu au fost utilizate niciodată.

„Joi, Direcția Națională Anticorupție a cerut președintelui româniei, Klaus Iohannis, dar și Senatului României să fie ridicată imunitatea fostului premier Florin Cîțu și a doi

foști miniștrii ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Mai exact, la inițiativa celor trei politicieni, în perioada ianuarie-mai 2021 ar fi fost achiziționate peste 52 de milioane de doze de vaccin Pfizer și Moderna în valoare de peste un miliard de euro.

Citește și: Experții FMI aduc vești proaste, după vizita în România! Majorarea pensiilor și salariilor ar putea fi în pericol

În acea perioadă, în realitate România ar fi avut dozele de vaccin necesare pentru a vaccina peste 23 de milioane de persoane. Ba mai mult, într-o adresă formulată către Comisia Europeană la acea vreme, statul nostru spunea că are doar 10,7 milioane de persoane eligibile pentru a putea fi vaccinate.

Citește și: Alocații și pensii mai mari din 2024! Câți bani vor primi copiii și pensionarii de anul viitor

Joi, PNL a anunțat că săptămâna viitoare va vota în plenul Senatului ridicarea imunității lui Florin Cîțu iar, dacă e să ne luăm după cuvântul politicienilor, săptămâna viitoare deja DNA va cerceta penal această cauză în cazul politicianului.

Mai exact, Direcția Națională Anticorupție îl acuză pe Vlad Voiculescu de două fapte de abuz în serviciu, pe Ioana Mihăilă de o faptă de abuz în serviciu, iar pe Florin Cîțu de complicitate la abuz în serviciu.

Prima tranșă de vaccinuri abuzive ar fi fost achiziționată în perioada mandatului lui Vlad Voiculescu”, a transmis Claudia Costandiș, reporter Kanal D.