UPDATE 15:33: Ministerul Educației a publicată subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii care au susținut Bacalaureatul 2023, sesiunea august, însă și baremul de corectare. Iată ce răspunsuri care sunt răspunsurile corecte la subiectele la română BAC 2023!  

BAREM PROFIL REAL BAC 2023, SESIUNEA DE TOAMNĂ: 

barem-romana-profil-real.pdf

BAREM PROFIL UMAN BAC 2023, SESIUNEA DE TOAMNĂ: 

barem-romana-profil-uman.pdf

UPDATE: Absolvenții de liceu au început miercuri, 16 august, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Accesul în săli a fost permis de la ora 7:30 și până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației. Peste 33.900 de candidați s-au înscris în vederea susținerii examenului de BAC în a doua sesiune organizată în acest an.

Elevii vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele primite la Limba română, care vor fi publicate și oficial după ora 15:00 pe edu.ro.  

Barem Română BAC 2023. Mai sunt doar câteva zile până când absolvenții ciclului liceal care s-au înscris la Bacalaureatul de toamnă de anul acesta vor susține probele scrise ale examenului maturității.

Pe măsură ce data la care tinerii vor arăta cunoștințele pe care le-au acumulat pe parcursul anilor de școală, emoțiile cresc atât în rândul lor, cât

și al părinților sau apropiaților acestora.

Citește și: BAC 2023 sesiunea august: Calendarul examenelor pentru cei care nu au promovat în prima sesiune

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat - sesiunea august 2023, candidații au avut la dispoziție câteva zile, între 17 și 24 iulie, pentru a se înscrie la susținerea probelor din cadrul evaluării. Anul acesta a adus câteva schimbări în comparație cu examenul din anii precedenți.

Candidații de anul acesta nu vor mai susține competențele, pentru că acestea vor fi echivalate direct cu mediile din liceu la fiecare dintre disciplinele incluse în cadrul programei de examinare, adică Limba și literatura Română, limba străină și Tehnologia Informației.

Barem Română BAC 2023: Calendarul sesiunii de toamnă BAC 2023

Potrivit calendarului oficial a sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023, între 7 și 11 august va avea loc echivalarea competențelor de comunicare.

Din data de 16 august încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat, prima fiind cea la Limba și Literatura Română, urmată de cea obligatorie a profilului din data de 17 august.

Proba la alegere a profilului și specializării va avea loc pe data de 18 august, iar cea la limba maternă pe data de 21 august.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 25 august, până în ora 12:00.

În aceeași zi candidații pot depune contestanții, până la ora 18:00. Evaluatorii au la dispoziție perioada dintre 26 și 28 august pentru a reevalua lucrările, urmând ca, la data de 29 august 2023, absolvenții clasei a XII-a să primească rezultatele finale și să afle dacă au promovat sau nu examenul maturității.

Barem Română BAC 2023: La ce oră se publică răspunsurile pe Edu.ro?

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat din 2023, Ministerul Educației a publicat subiectele și baremul aferent probei de Limba și Literatura Română pe data de 26 iunie 2023, în jurul orei 15:00.

Citește și: Admitere ASE 2023: Când se afișează rezultatele?

Prin urmare, este de așteptat ca baremul de evaluare al subiectelor la Limba și Literatura Română din cadrul Bacalaureatului de toamnă să fie publicate de către Ministerul Educației după prânz, în ziua de 16 august.

Baremul de la proba de Limba și literatura română va fi publicat la aceeași dată și pe site-ul kanald2.ro.

Model de barem la Limba română din prima sesiune a examenului de BAC 2023

Până în momentul în care va fi afișat baremul oficial, publicat de către Ministerul Educației, pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat, pot fi consultate modelele de barem din prima sesiune a examenului, din vara anului curent, pe care reprezentanții instituției le-a propus cu ceva timp în urmă. 

Știre în curs de actualizare.