UPDATE: Ministerul Educației a publicat subiectele primite de absolenții de liceu la matematică BAC 2023, sesiunea de toamnă. 

Subiecte matematică BAC 2023- info 

subiecte-mate-info-bac-2023-august.pdf

Subiecte matematică BAC 2023- profil tehnologic 

subiecte-mate-tehnologic-bac-2023.pdf

Subiecte matematică BAC 2023- profil pedagogic 

subiecte-mate-pedagogic-bac-2023.pdf

Subiecte matematică BAC 2023- profil științe ale naturii 

subiecte-mate-stiinte-ale-naturii-ac-2023.pdf

UPDATE: Elevii au început proba scrisă la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Accesul în săli a fost permis de la ora 7:30 și până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației.

Subiectele urmează să fie publicate pe site-ul edu.ro după ora 15:00. 

Subiecte Matematică BAC 2023 sesiunea august. Înscrierile pentru Bacalaureatul de toamnă de anul acesta s-au încheiat iar absolvenții clasei a XII-a așteaptă cu nerăbdare și cu emoții să susțină probele scrise ale examenului maturității.

Prima probă scrisă pe care cei care s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023 o vor susține este cea la Limba și Literatura Română, pe data de 16 august.

Următoarea probă pe care absolvenții clasei a XII-a o vor susține este cea obligatorie a profilului pe care l-au urmat pe parcursul liceului, pe data de 17 august. În cazul absolvenților de la profilul real este vorba de cea la Matematică, care le-a dat uneori mari bătăi de cap celor care vor să promoveze examenul de Bacalaureat.

Subiecte Matematică BAC 2023 sesiunea august: Ce subiecte au primit elevii?

În cazul primei sesiuni de examinare din cazul examenului de bacalaureat 2023, elevii au susținut proba scrisă la Matematică la data de 27 iunie. În jurul orei 15, la câteva ore după ce proba s-a încheiat, subiectele la Matematică, însoțite de baremul de corectare, au fost publicate de către Ministerul Educației.

Citește și: Copii și profesori, leșinați în trenul spre Constanța! Prima reacție din partea CFR: „Dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate”

În cadrul sesiunii de toamnă, cel mai probabil subiectele la Matematică vor fi publicate la câteva ore după ce proba se va încheia, pe data de 17 august 2023. Subiectele vor fi publicate de asemenea pe site-ul kanald2.ro, unde pot fi consultate de către toți românii.

Ce subiecte la Matematică au avut de rezolvat elevii în sesiunea din vară a examenului de BAC 2023

Examenul național de Bacalaureat din sesiunea iunie 2023 la Matematică a fost împărțit în trei părți, fiecare cu o valoare de 30 de puncte, așa cum este împărțit subiectul în fiecare an.

Subiectul la Matematică din sesiunea de vară, specific fiecărui profil liceal, împreună cu baremul aferent, pot fi consultate mai jos.

De ce trebuie să țină elevii cont înainte de proba la Matematică de la BAC 2023- sesiunea de toamnă. Ghidul Ministerului Educației

Înainte ca elevii să susțină probele de la examenul de bacalaureat, Ministerul Educației a lansat un ghid care le poate fi util celor care susțin examenul de Bacalaureat în sesiunea august 2023. Prin urmare, pentru rezolvarea subiectelor la proba Matematică, cei înscriși la Bacalaureatul de toamnă trebuie să rezolve subiectele numai cu cerneală sau pastă de culoare albastră.

Citește și: Admitere Liceu 2023: Cum se completează opțiunile pentru repartizarea computerizată?

În ceea ce privește realizarea schemelor și a desenelor necesare la rezolvarea subiectelor, elevii pot să utilizeze doar creion. Bineînțeles, la proba de Matematică sunt interzise orice mijloace de calcul care ajută la rezolvarea subiectelor din cadrul probei scrise de la BAC 2023.

Știre în curs de actualizare.