Suntem pe locul șapte în Europa când vine vorba de consumul de alcool, conform unui studiu recent. Dar surpriza abia acum apare: vinul și tăriile sunt detronate în preferințele românilor de o altă licoare aflată la mare căutare.

Berea e băutura preferată de români, cel puțin asta deducem din ultimele studii.

Reporter: „De care cumpărați, la sticlă sau la PET?”
Sătean: „La flacon, la 2 litri.”

„Probabil din cauză că e mai ieftină decât alte băuturi”, spune alt bărbat.

Studiile arată că românii preferă berea. Oamenii apelează la aceasta și din cauza prețului mai mic pe care îl are, în comparație cu alte băuturi 

Un român consumă unsprezece litri de alcool pur pe an, arată cele mai recente date disponibile.

Această cantitate vine mai ales din bere. Cei peste cinci litri de alcool pur înseamnă aproximativ o sută de litri de bere consumați într-un an.

Sătean: „De sărbători(n.red. spune că bea bere).”
Reporter: „Și de care preferați, la sticlă sau la PET?”
Sătean: „La sticlă.”
Reporter: „La PET, adică la flacon, nu cumpărați?”
Sătean: „Rar, când avem evenimente.”

Citește și: Rafturile magazinelor, din ce în ce mai goale. Oamenii dau vina pe scumpirile din ultima perioadă: „Nu se vinde”

Ocupăm locul șapte în Europa când vine vorba de consumul de alcool. Partea bună este că oamenii realizează că alcoolul poate duce la dependență. Nu toți oamenii au însă grijă să consume alcool responsabil. 

Citește și: Parlamentarii vor să mănânce cât mai mult, cu cât mai puțini bani. Aleșii au găsit soluția care să nu le subțieze portofelul

„E ceva dăunător. Întâi și întâi că devine ca un drog și, după aceea, nu e sănătos”, a explicat un bărbat.

Consumăm aproximativ aceeași cantitate de alcool ca polonezii și bulgarii. În schimb, ne depășesc cei din Letonia, Cehia, Lituania, Austria și Franța.