Nicio sărbătoare fără sfântul grătar! Indiferent de sărbătoare, micul rămâne sfânt. S-au făcut cozi în fața măcelăriilor iar oamenii nu s-au mai uitat la bani când vine vorba de un grătar făcut ca la carte.

Chiar dacă fețele bisericii spun că de Adormirea Maicii Domnului nu este bine să petrecem, cei mai mulți nu țin cont și au încins grătarele chiar dacă nu sărbătoreau pe nimeni.

Citește și: Rafturile magazinelor, din ce în ce mai goale. Oamenii dau vina pe scumpirile din ultima perioadă: „Nu se vinde”

Că a fost sărbătoare se vede cel mai bine în carmangerii. Încă de la deschidere, amatorii de grătar au luat cu asalt măcelăriile. Prețurile nici nu mai contează atât timp cât va fi belșug pe grătare.

Micul nu a lipsit din nicio comandă.

Client: „Din toate câte puțin.”
Reporter: „Cât vreți să cheltuiți astăzi pe carne?”
Client: „Cât o costa. Acum luăm ce ne trebuie, cât o costa.”

Nicio sărbătoare fără sfântul grătar! Oamenii au profitat din plin de ziua de sărbătoare

Unii au vrut să mănânce  mici pe banii statului, însă nu au fost foarte norocoși: „Dați și pe cardul de sprijin?”

Planul pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului e simplu. Oamenii au vrut să se bucure din plin de zilele libere, așa că pe lângă petrecut au ales să se și odihnească și să se relaxeze suficient, astfel încât să aibă bateriile încărcate atunci când se întorc la muncă: „Un grătar, o bere și somn.”

Citește și: Bătrâni în grija monștrilor. Își mâncau hainele de foame

Doar că petrecerile în această zi sfântă nu prea sunt recomandate, potrivit dogmelor bisericești. Totuși, atunci când mirosul arhicunoscut de grătar își face simțită prezența, cele sfinte nu mai contează chiar atât de tare pentru români.

Reprezentanții măcelăriilor se bucură și ei din plin de praznicul închinat Fecioarei Maria pentru că, spun aceștia, vânzările se dublează.

Creșterea nu are loc doar cu ocazia acestei sărbători, ci aproape de fiecare dată când în calendar apare un praznic cu cruce roșie sau o zi liberă de la stat.