Cei care au avut drumuri de făcut cu trenul s-au trezit că biletele s-au scumpit peste noapte. Călătorii au rămas surprinși, iar până la revoltă nu a fost decât un singur pas. Majorarea este de peste 8%, în condițiile în care avem aceleași trenuri vechi, care ajung de multe ori cu întârzieri mari la destinație. Majorare peste noapte la biletele de tren. De asta au avut parte călătorii în plin sezon de scumpiri. 

Citește și: Economiștii trag un semnal de alarmă! Ieftinirile nu se resimt în buzunarele românilor

„S-a scumpit cu trei lei”, „Nu cred că e o idee bună să facă asta peste noapte”, „Mi-sar fi părut normal să anunțe”, au declarat mai mulți călători.

O majorare neanunțată de 8.8 procente. Astfel că acum, prețul unui bilet de tren de clasa a 2 a din București până la Brașov îi face pe români să scoată din buzunare 65 de lei, în timp

ce călătoria București-Constanța costă aproape 80 de lei.

Românii sunt nemulțumiți de noile scumpiri: „E un fel de a înșela oamenii” 

Nici nu mai vorbim de rutele mai îndepărtate. Până la Iași, acest domn plătea aproximativ 100 de lei. Mare i-a fost mirarea când la casa de bilete a trebuit sa achite 136 de lei.

„E un fel de a înșela oamenii.

Acum de sărbători, în loc să lase prețurile mai ieftine, să meargă lumea", a spus bărbatul.

Nemulțumirile se țin lanț în rândul călătorilor: „Păi, condiții zero, nimic. Ce condiții? Tremuri de frig, scaune murdare, tot. Mai umflă și prețurile", „Salariile sunt cu 10% mai mult?"

Reprezentanții Autorității pentru Reforma Feroviară au anunțat că tarifele au fost actualizate abia la două zile de la modificarea prețurilor.

„Guvernul a stabilit să existe această procedură de actualizare anuală eșalonată a prețurilor. În condițiile în care costurile de operare au crescut și pentru furnizorii de servicii publice pentru transportul de călători, acestea trebuie acoperite. Altfel, ne vom plânge întotdeauna de reducerea calității, de vagoane care nu pot fi reparate, de trenuri suspendate”, a declarat Adrian Roșeanu, președinte ARF. Ultima majorare de tarife în transportul feroviar de călători a avut loc pe 1 iulie 2022.