Să fie un cort, un coif de clovn sau o piramidă colorată? Asta se întreabă locuitorii din Târgu Mureș după ce au văzut bradul pregătit de autoritățile locale pentru sărbătorile de iarnă. În loc de tradiționalul pom încărcat cu ghirlande luminoase și globuri, edilii au montat în centrul orașului un brad textil, făcut din mii de fulare. Imaginile au stârnit un val de controverse.

Sub privirile debusolate ale locuitorilor din Târgu Mureș, voluntarii unei asociații au montat în centrul orașului un brad colorat, înalt de zece metri. Doar că pomul ciudat nu duce pe nimeni cu gândul la sărbătorile de iarnă, asta pentru că în acest an locul tradiționalului brad de Crăciun a fost luat de un copac făcut din mii de fulare tricotate manual.

„Nu arată a brad, zici că e o piramidă.

Deci nu mă atrage nimic, vă spun sincer”
, spune o localnică.

Bradul a fost montat cu scopul de a intra în cartea recordurilor pentru pomul făcut din cele mai multe fulare tricotate și colorate. Peste trei mii de metri de fulare din toată lumea formează acest brad.

„E colorat ok, că vrem culoare totuși de sărbători să fie, dar parcă nu.

Cred că ne-am obișnuit noi cu clasicul brad. Nu știu, dacă e și o poveste în spate, adică un scop, ceva, donații sau făcut de cineva sau e o chestie, o poveste”, „O idee inedită, dacă așa li s-a părut interesant, fiecare cu gustul lui”, mai cred oamenii.

Pe internet, unii românii au făcut haz de necaz și au creat videoclipuri care au devenit rapid virale.

Comentariile internauților sunt acide: „Arta lui pește prăjit. Numai primarul ăsta trăiește prin artă. Dacă îmi trebuie artă nu merg în mijlocul orașului. Aici vorbim de brad, Crăciun și o tradiție veche”, „Oare primarul are un asemenea brad de Crăciun? Este bătaie de joc.”

Bradul din fulare va rămâne în centrul orașului Târgu Mureș toată luna decembrie.