Anul acesta bradul de sărbători trebuie să fie cât mai încărcat și colorat, cel puțin asta își doresc clienții care au înlocuit globurile clasice și bomboanele de pom cu păuni, acadele de pluș și flori cu sclipici.

Clienții au dat iama în magazinele cu decorațiuni pentru Crăciun. Tarabele sunt pline ochi de ornamente cu sclipici, cât mai colorate și supradimensionate.

„Anul ăsta aș vrea să decorez ceva mai diferit, pentru că în fiecare an l-am făcut mai clasic, a fost copilul mic, iar acum îmi

doresc să fie ceva mai uau. Mă uitasem mai devreme la un brăduț care avea un fel de acadele. Tot timpul m-a tentat sclipiciul, inclusiv la unghii”, spun clienții.

Oamenii caută brazi cât mai colorați, care au ornamente de poveste

Bradul lollipop sau bradul bomboană este vedeta acestui sezon. Dacă în anii trecuți clienții visau la un pom de Crăciun monocrom și cât mai simplu, acum românii vor abundență.

„Anul acesta la mare căutare este bradul nins și îndulcit cu zeci de ornamente în formă de bomboane și acadele. Nici florile cu sclipici nu lipsesc, iar cu cât bradul este mai încărcat, cu atât mai bine. Unul de acest fel se poate cumpăra gata decorat iar prețul lui este de 2000 de lei”, a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

„Am un nepoțel mic, de doi ani, și cred că este prima oară când va conștientiza și atunci mă gândesc cum să ornez să-i fac

lui o surpriză, să-i placă, și cum e la vârsta la care îi plac acadelele m-am gândit că este o idee inedită”, mai spun românii.

Păunii roz, albaștri sau turcoaz sunt și ei în topul ornamentelor pentru împodobirea bradului de Crăciun.

„Un astfel de păun ajunge undeva până în o sută de lei, cel mai mare, și avem de la 35 de lei până la 100 de lei”,

explică un comerciant.

O floare supradimensionată, cu sclipici, pornește de la 15 lei și poate ajunge până la 30 de lei, în funcție de mărime, iar figurinele pentru exteriorul casei pot ajunge și la câteva sute de lei.