A început postul Crăciunului și odată cu el forfota oamenilor de a căuta produse cu care să se hrănească în această perioadă. Doar că în magazine se simt păcăliți, spun mulți, căci alimentele pe care le considerau potrivite conțin urme de ou, lapte sau grăsimi. Autoritățile spun că ar trebui citite atent toate etichetele. În goana după alimente de post, mulți români se trezesc că nu prea au de unde alege.

Nici măcar banalii pufuleți nu sunt o alegere mai potrivită, dar sunt destui cei care nici nu se mai obosesc să citească etichetele: „Da, da urmele alea nu cred că sunt, ca și la fidea. Cică urme de o, dar n-are ou, stați liniștit, păi ouăle scumpe”.

Citește și: Mâncăm după cum ne dictează portofelul! Cei care încep postul Crăciunului se uită cu groază la prețul legumelor

„Putem să găsim urme de anumite produse, să spunem care nu ar fi neapărat de post, mai ales ou și practic se găsește în tot ceea ce înseamnă produse gen dulciuri sau tot felul de alte produse care nu par să spunem că a fi de post, ei spun că sunt de post și atunci ar trebui să fim atenți, să citim eticheta pe cealaltă parte”,

a declarat Sorin Mierlea, președintele „Infocons”.

Ce spun preoții despre consumul de produse cu „urme” de ou, lapte sau grăsimi?

Dar dacă tot am încălcat strâmb cu voie sau fără voie mai există o soluție. „Mergem și ne mărturisim. E păcat, dar păcatul mărturisit este pe jumătate iertat”. Totuși, preoții ar sfătui o pe doamna și pe alții care gândesc la fel să nu meargă neapărat pe acest principiu în sfântul post.

„Bine ar fi să ținem postul așa cum trebuie. Mai sunt situații, poate din neștiință, circumstanțiale cum le zicem noi, când nu ne dăm seama. Atunci când nu ne dăm seama este fără de păcat, că noi nu gândim, nici prin gând, nici prin cuvânt și nici cu fapta nu facem, dacă nu știm, dar să nu ne ascundem sub acest nu știu”, a declarat un preot, pentru NEWSTIME.

Postul Nașterii Domnului a început de miercuri, 15 noiembrie, și ține patruzeci de zile până pe data de 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului.