După luna noiembrie, o lună cu recorduri de temperatură, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru ultima lună a anului 2023. Se anunță precipitații abundente în primele două săptămâni din decembrie, apoi urmează valorile normale ale perioadei. Specialiștii ANM anunță că nu sunt așteptate înghețuri în ultima săptămână din acest an, când temperaturile vor fi peste media normală în această perioadă. Iată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 5 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024!

Citește și: Câte zile libere legale de la stat au românii în decembrie 2023?

Prognoza meteo săptămâna 5- 11 decembrie 2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sudest a țării, dar și deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo săptămâna 11- 18 decembrie 2023 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a tării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo săptămâna 18- 25 decembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile.

Prognoza meteo săptămâna 25 decembrie 2023- 1 ianuarie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Prognoza meteo pentru Crăciun 2023 și Revelion 2024

Românii care se gândesc cum să își petreacă ziua Crăciun și noaptea de Revelion trebuie să știe că sfârșitul lui 2023 se anunță cu temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, la nivelul întregii țări.

Șansele să ningă de Crăciun sunt crescute mai ales în zonele montane și prin nordul țării. Cei care se gândesc să își petreacă sărbătorile la munte au șanse mari să o petreacă ca în copilărie, cu multă zăpadă. În restul regiunilor din țară, probabilitatea să ningă este mult mai mică.

Cele mai mari șanse de ninsori la nivelul țării sunt în săptămâna 18 – 24 decembrie, chiar înainte de Crăciun, când inclusiv sudul țării pare că va avea parte de ceva ninsori care pot acumula și 10 – 15 mm (cantități căzute, nu

strat de zăpadă). Ultima săptămână din an pare că ar mai aduce ceva ninsori prin zona Moldovei, dar și prin Munteni ași Oltenia, relatează prognozameteo.ro.

Potrivit ultimelor estimări meteorologice, ultimele zile din an, în perioada Revelionului 2023, vremea va aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei.