Mioara Romana fost condusă pe ultimul drum luni, 26 februarie 2024, de către toate persoanele dragi. Fosta profesoară de arabă și jurnalistă a suferit un stop cardio-respirator în somn, la un azil din Snagov. Înmormântarea a fost una fastuoasă, fiind organizată de Gabriela Lucuțar, patroană celebră de pompe funebre. Trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală. Oana Roman și Gabriela Lucuțar au pus la punct fiecare detaliu pentru înmormântare, care a fost una de lux: sicriu alb, flori albe, limuzină și colivă cu foiță de aur 24 de karate.

Citește și: Oana Roman, primul mesaj după înmormântarea mamei sale! Cine i-a fost alături în aceste momente: „Fără voi aș fi fost acum singură pe lume”

Ziua înmormântării a fost un moment foarte dificil pentru apropiații Mioarei Roman. Printre cei care nu au condus-o pe ultimul drum se numără Calina Dumitrescu, nepoata Mioarei Roman, Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman, dar și Petre Roman.

Pe rețelele de socializare, Calina Dumitrescu a postat mai multe filmulețe de la o zi de naștere, chiar în noapte în care a avut loc priveghiul. Tânăra a fost criticată de internauți și acuzată că a ieșit să se distreze, în loc să petreacă timp alături de bunica ei.

Catinca Roman a făcut primele declarații după ce fiica ei a fost pusă la zid în mediul online.

Fiica Mioarei Roman a negat faptul că fiica ei nu și-ar fi vizitat deloc bunica. Ea a dezvăluit că fiica ei, Calina, a fost la priveghi și a stat alături de bunica ei, cu care avea o relație foarte specială. Mai mult decât atât, atunci când a aflat că Mioara Roman s-a stins din viață, Calina Dumitrescu a izbucnit atât de tare în plâns, încât mama ei abia a liniștit-o.

„E foarte afectată, a plâns două ore non-stop. Înainte a făcut atac de panică, a vomitat, de abia am liniștit-o. Ele se iubeau foarte mult, aveau relația lor specială. Calina a venit duminică seara la priveghi și a stat foarte mult cu mama. A vrut să o vadă la față și a ridicat capacul de la sicriu. Nu mi-a venit să cred câtă putere a avut!”,

a spus Catinca, sora Oanei Roman, pentru Click!

Catinca Roman îi ia apărarea fiicei sale: „Eu i-am zis Calinei să nu mai vină”

În ceea ce privește absența fiicei sale de la înmormântare, Catinca Roman a mărturisit că a fost cea care i-a spus să nu mai vină. Ea nu și-a dorit ca fiica ei să rămână cu imaginea propriei bunici, atunci când este băgată în groapă.

Acel moment a fost unul dificil chiar și pentru ea, motiv pentru care a ales să stea mai în spate. Catinca Roman a mai subliniat faptul că oamenii nu ar trebui să fie judecați pentru modul cum aleg să își ducă doliul, care se poate manifesta în diferite moduri.

„A doua zi, la înmormântare, eu i-am zis Calinei să nu mai vină, nu avea rost să vadă cum o bagă în groapă. Nici eu nu am putut să mă uit, am stat mai în spate. Nu am avut puterea, am vrut să rămân în minte cu altă imagine a mamei. (…) Vreau să le spun tuturor celor care comentează în necunoștință de cauză că fiecare își trăiește doliul așa cum simte! Unii se jelesc și își smulg părul din cap, alții se îmbată sau fac depresie”, a mai spus Catinca Roman, pentru sursa citată mai sus.