Mioara Roman s-a stins din viață în data de 23 februarie 2024, în timp ce se afla într-un centru de îngrijire pentru vârstnici din Snagov. Femeia în vârstă de 83 de ani a suferit un stop cardio-respirator în somn, iar cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru ea. Trupul ei neînsuflețit la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, strada Cavafii Vechi nr. 6. Slujba va avea loc la aceeași biserică, luni, 26 februarie 2024, iar înmormântarea va fi la cimitirul Reînvierea, strada Reînvierii nr 4.

Citește și: FOTO Oana Roman își conduce mama pe ultimul drum! Pregătiri impresionante pentru înmormântare: „Va fi dusă cu o limuzină de lux”

Oana Roman și-a dorit să o aibă pe mama ei alături cât mai mult, motiv pentru care a avut întotdeauna grijă să primească cele mai bune îngrijiri medicale. În ultima perioadă, starea de sănătate a Mioarei Roman începea să devină din ce în ce mai fragilă, motiv pentru care fiica ei a luat decizia de a se pregăti pentru ce e mai rău.

Când medicii au anunțat-o pe Oana Roman că mama ei mai are doar 10% să trăiască, vedeta a luat legătura cu prietena ei, Gabriela Lucuțar, pentru a se ocupa de a funeraliile mamei ei.

Gabriela Lucuțar este o patroană de pompe funebre foarte cunoscută, motiv pentru care Oana Roman a avut toată încrederea să apeleze la ea. Cele două au discutat ore întregi cu privire la înmormântarea Mioarei Roman, iar toată ceremonia a fost pusă la punct până la ultimul detaliu.

Fosta soție a lui Petre Roman va fi condusă pe ultimul drum într-un mod fastuos, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, iar slujba va fi oficiată de patru preoți. De asemenea, Mioara Roman a trecut și printr-un procedeu numit tanatoestetică funerară.

„Am vorbit în detaliu absolut tot cu Oana despre înmormântarea mamei ei încă de când medicii i-au spus că mai are 10 la sută șanse să supraviețuiască.

Am stabilit absolut tot, Oana a venit la mine la firmă și am pus la punct tot, șase ore am stat împreună și am discutat. Ea mi-a cerut să fie un eveniment decent, organizat însă la superlativ, cu fast, pentru că doamna Mioara a fost o personalitate impozantă”, a declarat Gabriela Lucuțar pentru Click!.

Ce este tanatoestetică funerară, procedeul la care a fost supusă Mioara Roman înainte de înmormântare?

Gabriela Lucuțar, supranumită și „Regina Întunericului”, a dezvăluit că Oana Roman și-a dorit foarte mult ca mama ei să fie condusă pe ultimul drum frumoasă, așa cum a fost și de-a lungul vieții. Ea a apelat la o procedură numită tanatoestetică funerară. Aceasta este o procedură de reconstrucție a chipului persoanei decedate, care include machiaj și coafură.

„Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei pe ultimul drum, pentru că a fost o femeie frumoasă.

Îi vom face un procedeu care se numește tanatoestetică funerară, o procedură de reconstrucție. Pentru funeralii, Oana a solicitat foarte multe flori albe, un munte de flori albe, se vor împarți foarte multe pachete pentru persoanele nevoiașe. Va fi dusă cu o limuzină de lux, iar slujba va fi oficiată de patru preoți”, a mai declarat Gabriela Lucuțar, pentru sursa citată mai sus.

Petre Roman, printre primii care au vizitat priveghiul Mioarei Roman

Petre Roman a venit duminică, 25 februarie, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit al femeii cu are a fost căsătorit mai bine de 30 de ani. Fostul premier al României a adus cu el un buchet de flori albe, pe care l-a lăsat la sicriul Miaorei Roman. El nu a dorit să o vadă în sicriu și a plecat după aproximativ 10 minute, fără să facă declarații în fața jurnaliștilor. Oana și Catinca Roman s-au emoționant foarte tare atunci când l-au văzut.

„Oana și Catinca s-au bucurat foarte mult că a reușit să vină (n.r. – Petre Roman). Au plâns, s-au îmbrățișat, a fost un moment unic. Capacul este închis. Ea este foarte frumoasă. Domnul Petre Roman nu știa dacă să se uite, să nu se uite, să o privească, și a hotărât ca în acest moment să nu se uite. Se vedea că e un moment greu pentru dânsul. Așteaptă momentul ca probabil mâine să o vadă, nu cred că era pregătit pentru asta”, a spus Gabriela Lucuțar, pentru un post de televiziune.