Mioara Roman urmează să fie condusă pe ultimul drum luni, 26 februarie, de la ora 14. Ea s-a stins din viață la vârstă de 83 de ani, în data de 23 februarie 2024, în timp ce se afla într-un centru de îngrijire pentru vârstnici din Snagov. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman a fost depus, duminică după-amiază, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, din Capitală. Fiicele Mioarei Roman, Oana și Catinca Roman, au fost de nedezlipit de sicriul mamei lor.

Citește și: Petre Roman, îndurerat după ce a aflat de moartea fostei soții! Fostul premier al României, despre Mioara Roman: „Cred că în viața ei n-a făcut decât bine”

„Pentru toți cei care doresc să își ia rămas bun de la mama. Va fi depusă mâine, duminică, 25 februarie, la ora 14, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, strada Cavafii Vechi nr.

6. Slujba de înmormântare va avea loc la aceeași biserică luni, 26 februarie, ora 14. Înmormântarea va avea loc după slujbă, la cimitirul Reînvierea, strada Reînvierii nr. 4”
, a scris Oana Roman pe rețelele de socializare.

Înmormântare de lux pentru Mioara Roman: „Oana a solicitat foarte multe flori albe”

Mioara Roman va avea parte de o înmormântare de lux.

De funeralii s-a ocupat Gabriela Lucuțar, supranumită și „Regina Întunericului”, fiind și o apropiată a familiei. Ea a făcut mai multe dezvăluiri despre înmormântare, inclusiv dorințele pe care Oana Roman și-a dorit să le îndeplinească pentru ceremonia mamei sale. Gabriela Lucuțar dezvăluit că pregătirile pentru ceremonie includ servicii de tanatoestetică funerară, incluzând machiaj și coafură.

Mai mult decât atât, Oana Roman și-a dorit ca mama ei să fie condusă pe ultimul drum într-un sicriu alb, înconjurată de foarte multe flori albe.

Oana Roman și-a dorit pentru mama ei un ultim omagiu demn de amintirea și demnitatea sa, motiv pentru care transportul de va face cu o limuzină de lux, iar slujba va fi oficiată de patru preoți.

„Am vorbit în detaliu absolut tot cu Oana despre înmormântarea mamei ei încă de când medicii i-au spus că mai are 10 la sută șanse să supraviețuiască. Am stabilit absolut tot, Oana a venit la mine la firmă și am pus la punct tot, șase ore am stat împreună și am discutat. Ea

(n. red. Oana Roman) mi-a cerut să fie un eveniment decent, organizat însă la superlativ, cu fast, pentru că doamna Mioara a fost o personalitate impozantă. Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei pe ultimul drum, pentru că a fost o femeie frumoasă. Îi vom face un procedeu care se numește tanatoestetică funerară, o procedură de reconstrucție. Pentru funeralii, Oana a solicitat foarte multe flori albe, un munte de flori albe, se vor împarți foarte multe pachete pentru persoanele nevoiașe.
Va fi dusă cu o limuzină de lux, iar slujba va fi oficiată de patru preoți”
, a declarat Gabriela Lucuțar, potrivit Click.

Oana Roman și sora ei, Catinca Roman, au venit împreună la priveghiul mamei lor și au fost de nedespărțit de lângă cea care le-a dat viață. Ele au transmis împreună un mesaj emoționant în memoria mamei lor, pe care l-au atașat pe un buchet mare de trandafiri. 

„Drum lin în lumină și odihnă veșnică, mamă! Îți mulțumim pentru tot ce am învățat de la tine și pentru dragostea cu care ne-ai înconjurat! Te iubim! Fetițele tale: Oana, Catinca, Isabela”, acesta mesajul transmis de Oana și Catinca Roman pentru mama lor.