Mioara Roman a fost condusă pe ultimul drum luni, 26 februarie 2024, iar trupul ei neînsuflețit a fost condus într-o limuzină de lux la Cimitirul Reînvierii. Priveghiul a avut loc la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, strada Cavafii Vechi, nr. 6, din București, unde familia și prietenii Mioarei Roman au venit să își ia rămas bun de la fosta profesoară.

Citește și: Ce este tanatoestetică funerară, procedura pe care Mioara Roman a făcut-o înainte de înmormântare: „Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei”

Înmormântarea Mioarei Roman a fost una pregătită până la ultimul detaliu, fiind organizată cu mult fast. Cea care s-a ocupat de organizarea slujbei de înmormântare a fost Gabriela Lucuțar, patroană de pompe funebre, cunoscută și drept „Regina Întunericului”. Oana Roman a luat legătura cu ea încă din perioada în care medicii i-au dat Mioarei Roman doar 10% șanse de a supraviețui. Cele două au stabilit împreună cum se va desfășura înmormântarea.

Pentru a onora viața Mioarei Roman, Oana Roman și Gabriela Lucuțar au stabilit ca aceasta să aibă un sicriu alb, să fie înconjurată de flori albe, slujba să fie oficiată de patru preoți și să fie împărțită colivă cu foiță de aur de 24 de karate.

Minunea care a avut loc chiar înainte de înmormântarea Mioarei Roman! Oana Roman nu se putea opri din plâns: „Sufletul este lângă trup 40 de zile”

Gabriela Lucuțar a dezvăluit că a primit un semn divin din partea Mioarei Roman, chiar în timp ce pregătea coliva pentru înmormântare. Patroana de pompe funebre vorbea la telefon cu Oana Roman, care nu se poate opri din plâns, în timp ce aceasta orna coliva. În acel moment, foița de aur pe care „Regina Întunericului” încerca să o așeze pe colivă a început să ai forma unor lacrimi.

Gabriela Lucuțar i-a spus imediat prietenei sale că foițele de aur se așezau în forma unor lacrimi, scenă care i s-a părut un semn divin din partea mamei sale. Așa cum spune și tradiția, sufletul persoanei decedate este lângă trup 40 de zile după moarte, dar și în locurile în care a stat, semn că Mioara Roman este în continuare alături de fiica ei. 

„Este o colivă cu foiță de aur de 24 de karate.

În timp ce o ornam, m-a sunat Oana (Roman – n.r.). Eu aș fi vrut să fac un altfel de model, să o ornez altfel, dar ea plângea și foița de aur se așeza precum lacrima. Erau lacrimile Oanei...

I-am și spus acest detaliu. A rămas așa ornată. Singure s-au așezat. Poate vi se pare ciudat, dar trăiesc lucrurile acestea. Știu că vin de undeva de sus.

Sufletul Mioarei Roman este lângă Oana. Ele plângeau împreună peste colivă. A fost un moment foarte emoționant.

Nimic nu este întâmplător. Sufletul este lângă trup 40 de zile, dar și lângă locul în care a stat. Eu sunt prietenă bună pentru Oana. Am încercat să fiu lângă ea moment de moment. Am organizat totul în liniște. Dumnezeu e cu noi când ne încheiem misiunea”, a declarat Gabriela Lucuţar, pentru Playtech Știri.