Un caz cutremurător iese la iveală în județul Arad. Un pastor și-ar fi violat fetele timp de 15 ani. În această perioadă a pozat într-un familist convins, cu 10 copii și în liderul unei comunități de credincioși neoprotestanți. Una dintre victime a trecut printr-o întrerupere de sarcină, iar alta ar fi încercat să își curme viața. Chiar și așa, comunitatea a fost oarbă la toate aceste suferințe.

„Ne făcea rău, ne amenința foarte, foarte rău.

De la 9 ani până către 17 și ceva și ceva, la două zile, trei. De fiecare dată bătăi, de fiecare dată amenințări: dacă aud că spui la cineva vă omor”, povestește una dintre victime.

După chinurile la care a fost supusă, una dintre fetele abuzate ar fi încercat să-și pună capăt zilelor

Timp de opt ani, victima a trecut prin chinuri greu de imaginat, iar torționar i-ar fi fost chiar tatăl.

Bărbatul era pastor neoprotestant și își conducea credincioșii, dar și familia cu o mână de fier.

„Nu aveam teamă că mă omoară pe mine, numai să spun, dar mă amenința și cu frații mei, că îi omoară pe toți”, mai spune tânăra.

După majorat, tânăra a plecat din casa groazei.

„El ne spunea: acum că te-ai măritat să nu te gândești că o să am treabă și cu surorile tale și le oprea de mine, nu le lăsa la mine”,

a mai dezvăluit aceasta.

Citește și: Ei sunt Ilie și Dragoș, cei doi tineri care au ars de vii în mașină, după teribilul accident de la Galați: „Mai aveau un kilometru până acasă”

Tânăra a trecut inclusiv printr-o întrerupere de sarcină la 14 ani. Chiar și așa, nimeni nu s-a gândit că în locuința pastorului copiii treceau printr-o adevărată tortură.

„Poate dacă cei din jur vedeau ce se întâmplă din timp sau dacă spuneau din timp că se întâmplă ceva acolo nu se mai ajungea la această situație atât de gravă. Aș dori din nou să atrag atenția celor care sunt în comunitate, a școlilor, medicilor de familie, tuturor persoanelor care știu despre astfel de cazuri să anunțe autoritățile”, spune Erika Stark, DGASPC Arad.

9 copii au rămas în casa respectivă, iar alte două fete au trecut prin chinuri asemănătoare. Una dintre ele ar fi încercat să-și pună capăt zilelor.

„N-am știut, n-am bănuit nimic. Nu a știut nimeni una de alta. Ele stresate, necăjite, nu au știut la cine să apeleze, s-au gândit să spună la sora lor mai mare”, spune mama fetelor.

Aceasta și-a făcut curaj în cele din urmă și a mers la poliție. Individul de 48 de ani a fost arestat preventiv sub acuzația de viol în formă continuată. Conform procurorilor, actele de o cruzime teribilă ar fi avut loc în perioada 2007-2013. Până acum, anchetatorii au adunat probe legate de trei victime.

„În această familie mai sunt copii minori și este și mama acestor copii, respectiv soția domnului, care a fost agresată de acesta de-a lungul timpului. Desigur, încercăm să introducem într-un program de consiliere copiii și mama copiilor”, mai spune reprezentanta DGASPC Arad.

În caz de urgență apelați numărul TelVerde: 0800 500 333, destinat victimelor violenței domestice.