Drumul spre tragedia de pe litoral a fost pavat cu lux și excese. Șoferul de 19 ani a avut două dosare penale deschise pentru deținere de substanțe interzise în vederea consumului, dar ambele au fost clasate și agenții care l-au tras pe dreapta în noaptea accidentului și au descoperit stupefiante în mașină i-au arătat clemență. Între timp, cei doi studenți uciși pe marginea șoselei dintre Vama Veche și 2 Mai au fost conduși pe ultimul drum.

Citește și: Detalii halucinante si anchete la nivel înalt, după accidentul din 2 Mai! Ce promit autoritățile

„Pe numele meu există în momentul de față business-uri de mai mulți bani decât o să aveți voi dacă faceți foamea cu pateu toată viața”, într-un clip postat pe rețelele de socializare, tânărul de 19 ani și o prietenă se laudă cu analgezicele pe care le-ar consuma.

Din imagini și poze se desprinde realitatea unui trai încărcat de lux și lipsit de orice grijă, dar plin de excese. „Familia mea mă plimbă, Dorobanți cu băieții ăștia, ca în Vama Veche”, mai declara tânărul în mediul online. 

Mașinile de lux, ceasurile scumpe și călătoriile în destinații de vis îi erau accesibile de la vârste fragede, iar stilul său de viață extravagant s-a lovit de rigorile legii atunci când a fost prins cu stupefiante asupra sa, a fost însă o spaimă de moment.

Procurorii DIICOT au deschis două dosare penale pentru deținere de substanțe interzise în vederea consumului în 2017 și 2022, ambele au fost clasate, iar polițiștii i-au arătat din nou clemență și l-au eliberat cu 55 de minute înainte de tragedia care a curmat două vieți.

Șoferul de 19 ani, autorul tragediei din 2 Mai, a trăit înconjurat de lux 

În presă au apărut informații și despre afacerile familiei tânărului șofer. Firmele din imobiliare, construcții și turism au înregistrat mai ales pierderi în ultimii ani, scriu jurnaliștii de la Gândul.info. Chiar și așa, tatăl și fiul au găsit fonduri pentru a își susține pasiunea pentru mașini.

„Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii. Suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercăm să îl ferim de răspunderea pentru faptele sale”,

se arată într-un mesaj transmis de familia șoferului de 19 ani. 

Într-un clip postat online, tatăl pare să fie filmat în timp ce conduce cu viteză pe un drum public. Cei doi studenți uciși în accidentul de pe litoral au fost conduși pe ultimul drum. Sebastian și Roberta avea un viitor luminos în față, curmat într-un mod teribil.

Șoferul va rămâne după gratii cel puțin 30de zile.

„Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găsi o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente. Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale ușoară pentru a ieși din ce avem de dus ca părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară”, se mai arată în mesajul transmis de familie. 

La IPJ Constanța a pornit o anchetă internă 

Între timp, la IPJ Constanța se desfășoară o anchetă internă, pe lângă cercetările întreprinse de minister. Un polițist detașat din alt oraș, cu experiență de sub un an, l-a tras pe dreapta pe șoferul de 19 ani, dar nu i-ar fi verificat actele, așa că n-ar fi aflat de lipsa asigurării, motiv suficient pentru a reține plăcuțele de înmatriculare. În plus, ca întru-un film prost, polițistul specializat pe realizarea testelor antidrog în sudul litoralului era în concediu, totul într-o perioadă extrem de delicată.

Doi agenți și un ofițer sunt anchetați acum. E vorba de polițistul care a stat față în față cu șoferul în noaptea tragediei și care a găsit stupefiante în mașină. De asemenea, mai sunt cercetați un dispecer din poliție și superiorul celor doi, o femeie. Sunt bănuiți că nu ar fi cerut un aparat drog test de la IPJ Constanța. Pe surse, polițiștii se apără și spun că au făcut toate cererile necesare.

În același timp se vehiculează, pe surse, o altă ipoteză extrem de gravă. Cineva ar fi sunat și le-ar fi cerut polițiștilor să-l elibereze pe șoferul de 19 ani. Deși accidentul a avut loc sâmbătă, la 05:35 de minute, informația că ar fi fost tras pe dreapta de poliție a fost făcută publică la mai bine de 48 de ore distanță. S-a încercat în acest timp să se ascundă ceva? Sunt întrebări care ar trebui să fie lămurite după multiplele anchete începute la Constanța.