Ce salariu are un șofer de TIR în Spania? Meseria de șofer de TIR este una extrem de căutată în ultimii ani, având în vedere salariile consistențe care sunt la mijloc. CU toate acestea, există și multe sacrificii, mai ales dacă doriți să fiți șofer de TIR în străinătate. În România, șoferii de TIR experimentați primesc, în medie, un salariu de 4.000 de lei net, iar lefurile pleacă de la 2.500

de lei net.

Citește și: Ce salariu are un pompier în România? Este unul dintre cele mai căutate locuri de muncă

Toți mai mulți șoferi de TIR aleg să plece în străinătate, având în vedere că salariile sunt considerabil mai mari. Pe lângă salariile de bază, șoferii de tir mai primesc diurna, dar și plată suplimentară în funcție de numărul de curse efectuate sau de kilometri parcurși.

Pentru cei care fac curse externe, unele companii oferă asigurare medicală și cazare.

Situația și nivelul de trai din străinătate este de multe ori incomparabil cu cel din România. Un bun exemplu îl reprezintă șoferii de TIR din Spania, care încasează salarii uriașe.

Câți bani primește un șofer de TIR în Spania? 

Din ce în ce mai mulți șoferi români de TIR aleg să se angajeze la firme de transport din spațiul european, iar printre țările preferate se numără: Italia, Spania și Germania.

Salariul mediu al unui șofer de camion în Madrid este de 1.400 de euro pe lună, salariu net. Salariul mediu pentru toate profesiile din Madrid este de 1.600 de euro pe lună în octombrie 2022.

Salariul poate să difere de compania angajatoare, vechime și atribuții, motiv pentru care venitul lunar al unui șofer de TIR în Spania poate ajunge la 3.000 de euro, adică la aproape 15.000

de lei, de patru ori mai mult decât în România. 

Cum poți deveni șofer de TIR în Spania? Cerințele căutate de companiile de transport 

În continuare v-am pregătit o listă în care vă prezentăm criteriile de selecție pentru a fi șofer de TIR în Spania, stabilite de o companie de transport internațional, care angajează șoferi de camion, ce vor circula pe rute internaționale. 

Citește și: Ce salariu are un grefier în România în 2023?

Cerințe:

- permis categoria B,C,E

- card tahograf, atestat marfă, certificat de competență profesională

- atestat ADR – constituie un avantaj

- responsabilitate și abilități de lucru.

Beneficii:

- Contract de muncă spaniol

- Asigurare medicală, viză de reședință și ajutor în obținerea NIE

- Autoparc DAF Euro 6

- Loc amenajat pentru necesitățile șoferilor

- Sistem de pregătire și instruire a șoferilor noi

- Dispecerat calificat-vorbitori de limba Română, Rusă, Engleza și Spaniolă.

Surse: antena3.ro, playtech.ro