Stau trei zile pe săptămână la serviciu, dar le place să măsoare timpul și nu oricum, ci cu obiecte de lux. Ceasurile scumpe sunt la modă printre parlamentari. În declarațiile de avere, aleșii își etalează colecțiile de sute de mii de euro.

Unul dintre parlamentarii care a investit în ceasuri este deputatul Daniel Florea. Deține o adevărată colecție, care se ridică la suma de aproape 80 de mii de euro.

„Am cumpărat unu atunci când am aflat că vom deveni părinți, am cumpărat unu în ziua căsătoriei, am mai cumpărat unu cu ocazia primului concediu cu soția în străinătate, deci cam așa. Eu împreună cu ea(n.red. cu soția) cred că aveam vreo 20. Nu e niciunul mai mult de 5 mii de euro”, spune acesta.

La fiecare ședință de plen, sub manșetă poartă o bijuterie. Prețul unui astfel de accesoriu pornește de la o mie de euro și poate depăși

zece mii de euro.

Un alt pasionat de ceasuri este deputatul Dănuț Aelenei, care și-a trecut în declarația de avere unul de 7 mii de euro și altul de doar o mie. Ne-a vorbit în detaliu despre ceasul său personalizat: „Unu a fost un cadou pentru zece ani cu același angajator, e un ceas Longines, de aur, cu inscripția dedicată pentru mine. Îmi plac ceasurile și colecționez ceasuri.

Am vreo patru ceasuri, dar nu sunt așa scumpe.”

În topul colecționarilor de astfel de obiecte de lux se află o femeie. Deputata social-democrată Laura Vicol, care deține ceasuri și bijuterii în valoare de 750 de mii de euro.

„Întrebați-mă de ce fac în parlament, de inițiativele mele legislative”, a fost tot ce a spus aleasa.

Mai sărac în explicații a fost colegul ei de partid, deputatul Eugen Neață, posesorul unui ceas în valoare de peste 11 mii de euro. Investițiile în comorile care măsoară timpul sunt la modă printre aleși.

„Bineînțeles că am mai multe ceasuri, provin dintr-un mediu de afaceri, am fost un investitor imobiliar înainte să fiu parlamentar și bineînțeles că mi-am făcut o colecție de ceasuri, dar nu sunt ceasuri de lux.

Este un ceas pe care l-am primit ca și cadou de ziua mea acum vreo cinci ani de zile. Este un ceas nemțesc, un ceas clasic, nimic deosebit”, a spus Valentin Făgărășian, deputat PNL.

Parlamentarii trebuie să treacă în declarația de avere bunurile a căror valoare însumată depășește cinci mii de euro.