De la întâi ianuarie vor fi înghețate sporurile și primele bugetarilor, dar demnitarii vor primi mai mulți bani de la stat. Și profesorii, cărora li s-a promis în urma grevei generale de astă vară o majorare salarială de patruzeci la sută vor primi mai puțini bani. 

„Demnitarii, printre care parlamentarii, președintele și premierul vor avea salarii majorate cu cinci la sută de la întâi ianuarie.

Bani mai mulți vor primi și profesorii, iar creșterea pentru ei este de treisprezece la sută de la întâi ianuarie și de șapte la sută din august. Mai puțin însă decât cele patruzeci de procente promise în urma grevei generale de astă vară. Un proiect de ordonanță de urgență mai prevede și că orele suplimentare ale bugetarilor vor fi compensate și anul viitor tot cu timp liber, nu cu bani.

Citește și: Ministrul Muncii face lumină în legea pensiilor. Simona Bucura Oprescu spune că nu va scădea nicio pensie în 2024

O altă creștere este însă de așteptat într-un alt domeniu, care ne afectează pe toți. Guvernul vrea să majoreze accizele la carburanți de la întâi ianuarie, asta în contextul în care prețul petrolului este la cel mai mic nivel din ultimele cinci luni.

Carburanții ar urma să se scumpească între etape, prima fiind la începutul anului, cu șase bani pe litru”, a transmis Iasmina Ardelean, reporter Kanal D.