Revolta fermierilor francezi se amplifică. 18 persoane au fost arestate lângă Paris, în timp ce încercau să blocheze piața angro de alimente. Guvernul francez și Comisia Europeană anunță primele concesii, în condițiile în care pe străzi au fost scoase blindatele jandarmilor. O mie de fermieri protestatari cu 500 de tractoare blochează opt rute majore de intrare în Capitală.

Asaltul susținut al fermierilor francezi asupra Parisului a continuat zi și noapte.

Ca să facă loc utilajelor grele, spațiile de delimitare dintre sensurile de pe autostrăzi au fost mutate. Ținta agricultorilor  este blocajul total către capitala Franței, astfel încât nicio marfă să nu mai intre, iar orașul cu 12 milioane de locuitori să simtă cât de importantă este munca fermierilor. Tensiunile plutesc în aer acolo unde camioanele încărcate încearcă să aprovizioneze orașele.

Citește și: Fermierii și transportatorii rămân în stradă! Oamenii spun că încă nu le-au fost rezolvate plângerile: „Domnul ministru vorbește mult și face puțin”

Protestele sunt extinse în toată țara. În timp ce marile orașe sunt asediate, blocajele sunt organizate astfel încât să reziste cât mai mult timp. 18 persoane au fost reținute de poliție la intrarea într-o piața importantă, situată la șapte kilometri de Paris, sub acuzația că obstrucționează traficul. Cea mai mare piață angro de fructe și legume din lume este apărată cu blindate.

Guvernanții au promis că Franța va cere joi, la ședința Comisiei Europene de la Bruxelles, modificarea legislației agricole din spațiul Uniunii, astfel încât criza din agricultură să fie depășită.

Este vorba despre o derogare de un an de la legea care îi obligă pe agricultori să lase liber între 4 și 7% din terenul cultivat, astfel încât să se restabilească sănătatea solului. La aceasta se adaugă și prelungirea cu un an la scutirea de taxe pentru importurile de produse, cereale și alimente din Ucraina.