Capitala Franței este în continuare asediată de tractoare și utilaje agricole, după ce protestatarii au făcut noapte albă pe drumurile blocate. Fermierii au improvizat tabere în care gătesc, au toaletă cu dușuri și toate cele necesare pentru a putea rezista în stradă până când guvernanții le vor rezolva toate revendicările. Sub presiunea protestelor, oficialii au promis că vor cere comisiei europene de la Bruxelles modificarea legislației agricole.

Agricultorii au adus toate cele necesare pentru a sta cât mai mult timp în stradă, de la dușuri și până la grătare

Scene filmate în jurul Parisului, pe una dintre autostrăzile ocupate de protestatari, arată că oamenii au incendiat cauciucuri și mărfurile din import au fost confiscate. Protestatarii au venit pregătiți cu toate cele necesare pentru a rezista în stradă cât mai mult.

La 40 de kilometri de Paris, protestatarii au improvizat o tabără unde au făcut grătar, au adunat provizii și au montat inclusiv corturi, ca să se

poată odihni. La sediul centrului de taxe și impozite din Laval, fermierii au adus cauciucuri și au blocat intrările.

Citește și: Țara din Europa care interzice trotinetele electrice pentru copiii de 14 ani. Amenzile sunt tot mai aspre

În orașul Nimes, protestatarii au blocat zona industrială. Ca să fie siguri că nu se va putea face aprovizionarea cu bunuri din afara Franței, fermierii au provocat un incendiu în fața platformei logistice al unui mare lanț de magazine, iar în Quimper protestatarii au împrăștiat pământ pe o

porțiune de aproape 300 de metri de drum. Majoritatea autostrăzilor și arterelor principale care duc către Paris și marile orașe sunt în continuare paralizate.

Protestatarii au o listă cu 122 de revendicări pe care le vor îndeplinite, printre care se numără taxele mai mici, ajutor în fața exploziei prețurilor la energie și combustibili, dar și politici de mediu mai blânde, care să îi ajute pe fermierii francezii să facă față concurenței.

Guvernanții au promis că Franța va cere joi, la ședința Comisiei Europene de la Bruxelles, modificarea legislației agricole a Uniunii Europene, astfel încât toate problemele agricultorilor să fie rezolvate. În replică, protestatarii au transmis că Parisul va rămâne sub asediul tractoarelor până când promisiunile oficialilor vor deveni realitate.