Se fac anchete în lanț la o grădiniță privată din Brașov după ce un copil de doar doi ani a fost mușcat de față de un alt coleg. Se pare că incidentul a avut loc din cauză că micuții au fost lăsați nesupravegheați mai bine de un sfert de oră.

Filmarea de pe camerele de supraveghere a devenit probă în dosarul penal deschis de procurori.

În imagini se vede cum băiețelul de doi ani este mușcat de mai multe ori de un coleg care are aceeași vârstă. Era ora de somn, dar cei mici nu dormeau. Grav este că niciun angajat nu supraveghea micuții.

„Se urcă peste el, începe să-l muște, inițial de ceafă, după aia de ureche, de pomeți. Se ridică de pe el, face o mișcare cumva de apărare, iar se urcă pe el, iar îl mușcă”,

a spus Ștefan Malachi, tatăl micuțului agresat.

Într-un final o educatoare intră în cameră și îi desparte pe cei doi copii. Băiatul agresat plângea dar îngrijitoarele nu s-au gândit să îl ducă la spitalul de pediatrie, care se află chiar peste drum de grădiniță. Nici măcar părinții nu au fost anunțați. Când a venit să și ia copilul tatăl l-a găsit cu răni pe aproape toată fața.

„Inițial credeam că a căzut pe scări, ceva de genul, nu puteam să mă gândesc că a fost mușcat și când l-am luat în brațe îndeaproape am văzut că are plăci specifice mușcături de om”, a mai spus acesta.

Într-un răspuns transmis către Știrile Kanal D, conducere a grădiniței private spune că va face o anchetă internă iar angajații care nu au supravegheat copiii vor fi sancționați.

Micuțul a fost retras de la creșă iar părinții lui au cerut despăgubiri în valoare de o sută de mii de euro. În plus, au depus și plângeri la poliție, inspectoratul școlar și protecția copilului.

„În mod normal, supravegherea copiilor într-o grădiniță trebuie să se realizeze pe tot parcursul programului în care copiii se află în activitate. Noi putem să recurgem la sancțiuni administrative asupra conducerii instituției de învățământ”,

a declarat Valentin Bucur, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Citește și: Rămași pe drumuri după explozia de la Crevedia. Oamenii au pierdut agoniseala de o viață

După incident băiețelul mușcat, a avut nevoie de consiliere psihologică.

„Momentan copilul are probleme mai mult la somn, tot ce este legat de somn pentru el este un pericol. Acum, mai recent, se trezește noaptea dacă începe să plângă, se duce în garderobă, cumva se ascunde acolo.

Nu ne lasă să îl luăm noi în brațe sau să liniștim”, a mai povestit tatăl copilului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violențe și neglijență în serviciu.