Cosmin Cernat este de departe unul dintre cei mai cunoscuți realizatori TV din țara noastră, cu o carieră impresionantă în media. Pe parcursul timpului, acesta a prezentat mai multe emisiuni însă, indiferent de formatul acestora, a reușit să intre la inimile oamenilor. Înainte de a pleca în Dominicană, unde va prelua frâiele reality show-ului „Insula de 1 milion”, care aduce un format cu totul nou în țara noastră, Cosmin Cernat a fost invitatul lui Mihai Ghiță pe canapeaua de la emisiunea „În Oglindă”, unde realizatorul TV și-a deschis inima și a vorbit despre aspectele vieții sale

pe care mult prea puțină lume le cunoștea. 

Cosmin Cernat, orfan de mamă la doar 6 ani! Impactul major pe care l-a avut decesul asupra copilăriei sale: „Mă trezeam noaptea constant, să văd dacă respiră tata”

Cosmin Cernat și-a pierdut mama atunci când avea doar 6 ani. Cea care i-a dat viața a fost răpusă de o boală grea, care la acea vreme nu era nici pe departe la fel de comună precum este în ziua de azi.

Fiind un copil, realizatorul TV nu are prea multe amintiri cu mama sa, însă nu poate uita suferința prin care a trecut aceasta înainte să moară. 

„Din păcate mama mea a murit de cancer în 1982, în mai puțin de 40 de zile a dispărut de pe pământ. Tata a rămas văduv la doar 39 de ani, aveam 6 ani atunci.(...) Mama era profesoară de fizică și de chimie, o fire mai aprigă, dar un om bun.

Am foarte puține amintiri cu ea. Una dintre ele este stând pe canapea și fumând o țigară, mama fuma, și a doua seara, când venea și îmi aranja hainele. Sunt doar două imagini.(...) A fost cumplit pentru mine.

Citește și: 777 Robert nu și-a cunoscut niciodată tatăl! TikToker-ul a fost destăinuiri emoționante din copilărie: „A cerut un test de paternitate”

Eram la Focșani, la bunicii mei. M-am trezit dimineața și am rugat-o pe sora tatălui meu și pe unchiul meu să mă ducă la București, că vreau să o văd pe mama. Am urcat în mașină și când am ajuns, mama era moartă. Nu am apucat-o.(...) Îmi amintesc că mama se chircea de durere și spunea: nu mai pot, vreau să mor”, a povestit Cosmin Cernat, în cea mai recentă ediție din „În Oglindă”, la Kanal D2. 

Moartea mamei sale a avut un impact major asupra copilăriei lui Cosmin Cernat. Cu emoții în glas, prezentatorul TV a dezvăluit că nu se mai bucura de un somn liniștit, ba chiar din contră. Vedeta Kanal D nu consideră că a avut o copilărie fericită, ci una cu bune și cu rele, precum viața. 

„Copilăria mea a fost și fericită, și nefericită, ca viața noastră, a fiecăruia.

N-ai cum să fii fericit când nu o ai pe mama ta.(...) Visam noaptea că mor de cancer. Iarna dormeam cu tata și mamaia dormea în bucătărie. Mă trezeam noaptea constant, să văd dacă respiră tata. Sportul m-a salvat. Nu sunt ipohondru”, a mai dezvăluit realizatorul TV