Tradiția statului la coadă din primele zile ale anului se respectă și în 2024. Sute de persoane s-au pus la rând cu noaptea în cap la ghișeele de taxe și impozite din marile orașe. În Cluj-Napoca oamenii au fost la un pas de bătaie, după ce un bărbat însoțit de doi copii a vrut să intre în față pe motiv că legea îi permite. Spiritele s-au încins în fața primăriei din Cluj-Napoca după ce un bărbat a profitat de noua lege care oferă prioritate la ghișee celor însoțiți de copiii sub cinci ani.

Oamenii care așteptau de ore bune s-au revoltat că bărbatul a fost lăsat să intre fără să aștepte la coadă: „Și eu am copii, nu e problema noastră.”

Oamenii s-au așezat la cozi uriașe încă din primele zile ale anului

Deși o pot face și online, sute de clujeni s-au pus la rând cu noaptea în cap pentru a depune cererile pentru locurile de parcare.

Pentru a se asigura că vor ajunge primii, mulți au venit încă de aseară: „Am înțeles că primul venit este primul servit și de aia am venit devreme. La ora opt, aseară(n.red a venit).”

Îmbulzeala a fost cauzată și de faptul că numărul mașinilor din Cluj este de cinci ori mai mare decât cel al locurilor de parcare disponibile: „Cred că de cel puțin zece ani.

N-am primit niciunul. Nu sunt locuri de parcare. Acum totuși avem o speranță că s-au mai demolat din garaje.”  

Citește și: Românii care lucrează în străinătate s-au întors la muncă. Oamenii au avut gențile pline de bunătăți, exact ca la mama acasă: „A fost foarte frumos, dar scurt”

Mii de cereri au fost depuse doar azi. Cei care au depus documentele vor afla dacă au primit loc de parcare abia în luna martie.

Și în București aglomerația la ghișee a apărut încă de la primele ore ale dimineții, dar nu pentru locuri de parcare, ci pentru plata impozitului: „Rândul se respectă, dar a venit o doamnă cu copil și cu soțul și din cauza aia s-au iscat discuții, că a intrat înainte. Asta e situația, ce să facem?”

Iar în interior spiritele au fost și mai încinse. Deși spera să scape de datorii, pentru doamna Victoria planul de acasă nu s-a potrivit cu cel din târg: „Îmi încasează impozitul dacă plătesc și această

amendă, pe care am mai plătit-o o dată. De ce m-a mai trimis să fac dovada dacă nu iau în calcul? Mizează pe faptul că oamenii nu mai păstrează aceste chitanțe și atunci cam asta este, asta este statul ăsta român.”

Supărați au fost și cei care au făcut mai multe drumuri zilele acestea ca să își rezolve treburile. Taxele și impozitele se pot plăti și online, dar și prin aparatele de self pay.

Cei care achită integral suma până pe data de 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.