O comună din Cluj de lecții marilor orașe, după ce a inaugurat primul patinoar modern din județ, care funcționează indiferent de anotimp. Investiția a fost uriașă însă merită, spun edilii. Cei mai încântați de noua atracție sunt copiii, mai ales că intrarea este gratuită.

Copiii sunt foarte încântați de noul patinoar: „E ca și cum ai zbura și îmi place” 

Patinoarul amenajat în comuna Sâncraiu are o suprafață generoasă și toate utilitățile pentru a funcționa indiferent de vreme, pentru că este acoperit iar terenul de patinaj este

sintetic, poate fi folosit și când plouă, dar și în zilele toride de vară.

„Acum e puțin greu pentru că de mult nu am mai patinat. Când mergi așa e ca și cum ai zbura și îmi place”, spun copiii.

„Reglăm patinele, încălzim și încercăm să învățăm cât mai mult până la Crăciun. Toată lumea e fericită.

Două ore de educație fizică nu vor ajunge pe săptămână”
, recomandă profesorul de educație fizică.

Bucuroși de investiție sunt și părinții, mai ales că mulți vin din localitățile învecinate și își aduc copiii special să patineze: „Eu zic că este o comoară mare. În copilăria noastră nu exista așa ceva”, „Copiii întâlnindu-se aici fac și mișcare și e bine și din partea dezvoltării emoționale, că aici întâlnindu-se, vorbind, distrându-se, această este o dezvoltare emoțională foarte bună.”

Citește și: Raul, băiatul de 9 ani ucis chiar de părinții săi, a fost condus pe ultimul drum. Micuțul a avut parte de o viață de chin

Proiectul a fost realizat cu o investiție de 700 de mii de euro, din care 200 de mii de euro din fonduri europene. Patinorul va fi dat în folosință după obținerea autorizațiilor necesare de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

„S-au realizat vestiare, sală tehnică și toaletă. Cu siguranță că va deservi toată regiunea și nu în ultimul rând și turiștii care ne vizitează, ăsta este scopul, să scoatem copiii din fața calculatoarelor”, spune Andrei Poka, primarul comunei Sâncraiu.

Aceasta nu este prima investiție prin care comuna Sâncraiu rivalizează cu marile orașe. În urmă cu doi, ani aici a fost inaugurat un bazin semi olimpic, primul construit într-o localitate din mediul rural.

Proiectul a costat 750 de mii de euro.