Luna Plină reprezintă un fenomen important atât în astronomie, cât și în astrologie. În astronomie și astrologie, o lună plină este un eveniment special. Chiar dacă are loc la fiecare 29,5 zile, sau aproximativ o dată pe lună, este important de menționat că fiecare lună plină este un eveniment lunar special, care ne poate influența mai mult decât ne putem da seama. Din punct de vedere științific, o lună plină apare atunci când soarele luminează luna complet, făcând-o perfect vizibilă de pe Pământ.

Citește și: Lună Nouă noiembrie 2023: Cum sunt zodiile afectate de acest aspect astronomic

În fiecare an, de obicei, există 12 luni pline, dar în 2023 vor fi 13, asta datorită unui bonus de Lună Albastră în Pești, care a avut loc pe 30 august. Următoare Lună Plină va avea loc la finalul lunii noiembrie și mai este numită și Luna Castor. 

Lună Plină în noiembrie 2023! Când are loc și de ce este numită „Luna Castor”? 

Luna plină este faza lunară care apare atunci când Luna văzută de pe Pământ apare complet luminată de Soare. Luna Plină pentru noiembrie 2023 va avea loc spre sfârșitul lunii, într-o zi de luni, pe 27 noiembrie. Acest fenomen mai este numit și „Luna Castor”, deoarece este perioada anului în care castorii încep să se adăpostească în cabanele lor, după ce au adunat suficiente rezerve de alimente pentru iarnă.

Citește și: Care sunt fazele lunii în noiembrie 2023? Iată când vom avea Lună Plină și Lună Nouă

De asemenea, în timpul comerțului cu blănuri din America de Nord, era și sezonul pentru a prinde castorii pentru blănurile lor groase, pregătite pentru sezonul rece. Numele lunii din noiembrie, fiind penultima lună a anului, evidențiază acțiunile animalelor care se pregătesc pentru iarnă și debutul zilelor mai reci care urmează.  

Lună Plină în noiembrie 2023. Zodiile care vor avea o perioadă de basm

Această Lună Plină a „castorului” este în Gemeni, ceea ce înseamnă că urmează o perioadă despre prieteni, familie și întâlniri sociale. Gemenii sunt plini de energie și spirit, distracția are un rol important în viața lor și vor să îi facă și pe cei din jurul lor să se simtă la fel.

Pe frontul astrologic, acest eveniment lunar intens va fi despre recâștigarea concentrării și asumarea responsabilităților pe care este posibil să le ignorați. Concentrarea și munca grea te vor ajuta să reușești tot ce ți-ai propus în această lună plină, iar zodiile care vor simți din plin aceste efecte sunt Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii sau Peștii.

Luna în Gemeni se manifestă prin nevoia de schimbări și spontaneitate.

Siguranța constă în a te gândi la sentimentele tale și a le împărtăși altora. Poți fi mai vorbăreț și deschis în aceste zile. S-ar putea să aveți o capacitate mai bună de a vă concentra în această perioadă și să gândiți lucrurile „la rece”, însă trebuie să aveți grijă, deoarece unele persoane din jurul vostru ar putea fi descurajate de faptul că vă merge atât de bine.

Surse: womenshealthmag.com, mooncalendar.astro, cosmicfusion.app