Nu mai este foarte mult până la minivacanța de 1 mai și de Paște. Meteorologii au emis deja prognoza pentru următoarea perioadă, iar temperaturile nu vor fi la fel de scăzute precum în aceste zile, când ne confruntăm cu un cod galben de ploi și vijelii.

Meteorologii spun că temperaturile înregistrate vor fi normale pentru primele zile din luna mai și pentru cea de-a doua jumătate a primăverii.

Potrivit ANM, finalul lunii aprilie aduce precipitații excedentare în toată țara. După valul de frig care s-a așternut săptămâna aceasta peste România, în săptămâna următoare țara noastră se va bucura de temperaturi relativ normale, însă puțin mai coborâte decât cele normale în această perioadă a anului, în special în regiunile de vest și nord-vest.

Prognoza meteo în perioada 1-6 mai

Sunt vești foarte bune pentru cei care vor să se bucure de o mini vacanță de Paște liniștită, fără să stea cu stres din pricina temperaturilor. Acestea se vor încadra în valorile medii și se vor încadra în normele normale pentru această perioadă a anului. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi normal în pe tot teritoriul țării.

Vremea se menține frumoasă și în a doua săptămână a lunii mai, temperaturile vor avea valori normale pentru ultima lună de primăvară.

Precipitațiile nu se vor face prea mult resimțite și vor fi în cantități obișnuite.

Citește și: După temperaturi caniculare, frigul se instalează în România! Avertisment ANM de ultimă oră: cod galben de ploi și vijelii

Meteorologii au emis prognoza și pentru săptămâna 13-20 mai. Mediile valorilor termice se vor păstra în continuare normale, vremea va fi frumoasă iar cerul însorit în cea mai mare parte a țării.

În ceea ce privește regimul pluviometric, meteorologii estimează că, cantitatea de precipitații va fi normală, fără să crească semnificativ până la începutul verii.