Inundații istorice în Spania, unde ploile necontenite au determinat autoritățile să emită cod roșu de pericol. La Madrid a plouat chiar și în metrou ca afară, iar oamenii au fost sfătuiți să nu iasă din case din cauza viiturilor formate pe străzi. Doi oameni au murit, iar trei sunt dați dispăruți din cauza inundațiilor. Străzile din Alcanar, în provincia Taragona s-au transformat în fluvii. Ploile torențiale aduse de furtuna botezată Dana au fost urmate de viituri impresionante.

Citește și: Fenomen straniu surprins pe cerul României! Ce sunt „norii shelf”, filmați în vestul țării

Nimic nu a rezistat în calea torentelor care au târât cu ele orice au găsit în cale, indiferent de dimensiune. Agenția meteorologică spaniolă a decretat cod roșu în provinciile Madrid, Toledo și Cadiz. Alerta semnalează un posibil pericol extrem. Apelurile de ajutor, mai ales din partea oamenilor blocați în mașini, au curs către pompieri.

Viiturile au paralizat inclusiv metroul din Madrid, acolo unde a plouat ca afară.

„Este o situație excepțională și anormală din punct de vedere al precipitațiilor. Este un record istoric de precipitații în orașul Madrid”, a declarat Jose Luiz Martines- Almeida, primarul Madridului. 

Spaniolii, sfătuiți să nu își părăsească casele! Trei oameni au fost dați dispăruți 

Dezastrul a început peste noapte, odată cu ploile diluviene, care au adus până la 120 de litri de apă pe metrul pătrat în 12 ore. În casele inundate a plutit deznădejdea, iar oamenii au izbucnit în lacrimi, în timp ce locuințele lor erau distruse de ploi. Locuitorii au fost anunțați de autoritățile madrilene să nu folosească mașinile pentru că pericolul inundațiilor încă nu a trecut.

Citește și: Multe străzi din Capitală, inundate după ploaia torențială. Nici noua unitate de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” nu a scăpat

Deja doi oameni și au pierdut viața, iar trei au fost dați dispăruți în provinciile Toledo și Madrid. Andaluzia, Castilla și Leon, Catalonia și Valencia sunt și ele sub alertă portocalie. „Dana” este cea mai puternică furtună experimentată de Spania în acest an.