Gheorghe Dincă se află încarcerat la Penitenciarul Craiova după ce a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. Se pare că cel supranumit „Monstrul din Caracal” a descoperit Divinitatea în spatele gratiilor, astfel că s-a botezat în cadrul cultului penticostal cu aproximativ un an în urmă.

La finalul anului care tocmai s-a încheiat, Gheorghe Dincă susținea că nu a fost lăsat să ia parte la activități religioase în cadrul penitenciarului.

Cererea pe care a făcut-o către judecătorul de supraveghere a privării de libertare din cadrul penitenciarului a fost respinsă, astfel că s-a adresat instanței că nu îi sunt respectate drepturile.

Instanța a respins cererea condamnatului, decizie pe care a motivat-o prin faptul că Dincă a abuzat de programul de activități religioase și că penitenciarul nu poate organiza permanent astfel de manifestări.

„Cu referire la cel de-al doilea capăt de cerere, instanța reține că este nefondat, având în vedere că petentului i s-a asigurat dreptul de a participa la activități religioase, aspect care rezultă din actele duse la dosar de administrația penitenciarului. Cu toate acestea, participarea la astfel de activități nu poate fi asigurată în mod nelimitat, programul desfășurat în cadrul penitenciarului impunând o anumită frecvență.

Citește și: Pensiunea Ferma Dacilor nu avea nici măcar autorizație! Angajații au rupt tăcerea: „Aveam probleme cu curentul”

Totodată, participarea la unele activități desfășurate de cultele religioase este condiționată și de acceptul reprezentanților acestora și nu doar de acordul administrației penitenciarului de custodie”, se arată în motivarea instanței, notează FANATIK.

Gheorghe Dincă s-a pocăit! „Monstrul din Caracal” a fost botezat în închisoare

Gheorghe Dincă s-a apropiat de Dumnezeu în spatele gratiilor. În februarie 2023 acesta a decis să se pocăiască și s-a botezat în cadrul Penitenciarului de la Craiova.

În vârstă de aproape 70 de ani, Gheorghe Dincă a fost botezat de către reprezentanții organizației penticostale „Misiunea Family to Family”, condusă de omul de afaceri Mike Olari.

Citește și: Ea este Ramona, asistenta care și-a pierdut viața în ultima zi din an! Femeia de 42 de ani a murit subit la volanul mașinii

La acea vreme părerile erau împărțite cu privire la botezul lui Dincă.

În timp ce unii au crezut cu adevărat în dorința sa de a se pocăii, alții cred că bărbatul este foarte conștient de beneficiile pe care le aduce apartenența religioasă.

„Să nu uităm, Dincă are o minte diabolică. Să nu uităm cum vorbea despre fete când a fost încarcerat, să nu uităm de câte ori și-a schimbat declarațiile.  S-a pocăit pentru că știe că doar așa va avea o viață mai ușoară.

Va ieși din celulă de mai multe ori pentru a merge la diverse activități, va putea primi pachete. Iar prin participarea activă la activități educative, sociale, va putea primi cu ușurință avize pozitive pentru vizite intime, vizite online etc”, au declarat la acea vreme surse din Penitenciarul Craiova, potrivit Adevărul.