Ioniță de la Clejani trece prin clipe cumplite după ce tatăl său, Marin Manole, s-a stins din viață. Acesta avea 82 de ani și încă nu a fost comunicată cauza exactă a decesului. Vestea că Marin Manole a decedat a venit fulgerător, la doar o zi după ce Viorica de la Clejani a vorbit despre succesul răsunător pe care l-a avut în cadrul celui mai recent concert pe care l-au susținut la Londra, la finalul săptămânii trecute.

La spectacol au luat parte peste 10 mii de persoane, potrivit postării pe care a publicat-o Viorica de la Clejani pe Facebook. 

Marin Manole a reprezentat un nume important în industria muzicală. În anii 1970-1980, Marin Manole a fost considerat o adevărată legendă. Lăutarul a făcut parte din Taraful Haiducilor, unul dintre cele mai importante din țara noastră, care a făcut furori chiar și la Hollywood.

Tatăl lui Ioniță de la Clejani a ajuns la un nivel impresionant. Împreună cu taraful din care a făcut parte, Marin Manole a făcut parte din distribuția filmului „The Man Who Cried”, împreună cu două dintre cele mai importante nume din industria filmului la nivel internațional: Johnny Depp și Cristina Ricci.

Chiar și acum, la ani întregi de la perioada sa de glorie, Taraful Haiducilor este considerat a fi printre cele mai bune formații de muzică lăutărească la nivel internațional.

Astăzi, succesul tarafului nu mai este la fel de răsunător, însă formația încă are concerte în România și chiar și în alte țări. 

Citește și: Unul dintre cele mai mari regrete din viața lui Constantin Enceanu. Încă mai are speranță că lucrurile se vor schimba: „Am un gol imens în suflet”

Moartea lui Marin Manole a lăsat un gol imens în inimile tuturor celor care l-au cunoscut, l-au iubit și care i-au ascultat muzica pe parcursul anilor întregi de activitate.