Constantin Claudiu Micu este numele românului dat în urmărire, după ce a încercat să răpească două tinere de pe stradă, în Danemarca. Bărbatul de 28 de ani a încercat să răpească două tinere, în orașul Herning, în lunile octombrie și noiembrie, în 2023, relatează tvmidtvest.dk. Poliția din Iutlanda Centrală și de Vest cere ajutorul martorilor pentru găsirea românului.

Citește și: Și-a ucis soția cu sânge rece, după care l-a sunat pe tatăl femeii să îl anunțe! Gelozia bărbatului ar fi dat naștere scenelor de groază din Neamț

Ofițerii au intervievat o mulțime de martori, au revizuit înregistrări video și au adunat indicii de la fața locului, pentru a îi găsi pe cei doi suspecți. În timp ce românul este de negăsit, principalul suspect, un tânăr de 20 de ani, a cărui cetățenie nu a fost dezvăluită, este deja în arest din 8 noiembrie anul trecut și pledează nevinovat. Suspectul în vârstă de 20 de ani este arestat provizoriu până pe 17 ianuarie 2024, când un judecător trebuie să decidă din nou dacă arestarea preventivă ar trebui prelungită.

„Sunt două persoane care au comis o infracțiune gravă. Au creat o mare nesiguranță în orașul Herning. Cerem ajutorul public pentru găsirea celui de-al doilea suspect”, a declarat Boe Larsen, de la poliția locală din Herning, care coordonează întreaga anchetă.

Cum ar fi acționat românul și partenerul său?

Poza românului Constantin Claudiu Micu a început să circule în toată presa daneză, iar autoritățile au cerut ajutorul populației pentru a îl găsi.

Pe 9 ianuarie 2024, poliția a difuzat fotografia românului, despre care a precizat că are o „constituție fizică slabă” și că „nu vorbește limba daneză”. Pentru orice informație, poliția poate fi contactată sunând la 114.

Citește și: Hoți români, acuzați de răpiri peste hotare! Este vorba despre un fake news, care a creat isterie în Italia

Românul și partenerul său ar fi avut două tentative de răpire eșuate.

Acestea au avut loc în noaptea de 29 octombrie și în noaptea de 3 noiembrie. În primul caz, o tânără de 22 de ani a fost forțată de doi bărbați să intre într-o mașină break albastru închis. Din fericire, ea a reușit să se elibereze și a fugit.

În al doilea caz, o altă tânără, în vârstă 18 ani, a fost băgată cu forța într-o mașină de doi bărbați.

Și această tânără a reușit să se elibereze și să scape de suspecți. Polițiștii au fost convinși încă de la început că în ambele cazuri este vorba de aceiași bărbați. Pe 3 noiembrie a fost găsită și mașina care a fost folosită în ambele tentative de răpire.