După ce TAS i-a dat dreptate, Simona Halep să pregătește să se întoarcă pe terenul de tenis chiar după jumătatea acestei luni, în cadrul turneului de la Miami. Campioana a ajuns deja acolo, unde va avea parte de o provocare extrem de mare.  Pe 19 martie va juca primul meci în cadrul unui turneu atât de important de când a fost acuzată de dopaj, iar asta îi aduce mari emoții sportivei, dar și tuturor celor care o iubesc și o susțin. 

Într-un moment atât de important pentru campioană, Firicel Tomai, cel care a antrenat-o pentru ani întregi pe marea sportivă, a precizat faptul că Simona Halep a avut momente în care a fost dărâmată de interdicția de a practica la nivel profesionist sportul care a consacrat-o la nivel mondial. 

Antrenorul spune că cei dragi i-au dat putere campioanei, așa că aceasta abia aștepta să se întoarcă pe tenis și să participe la meciurile profesioniste.

Cu toate acestea, Firicel Tomai crede că Simona Halep va avea nevoie de o perioadă pentru a se readapta la competițiile de top. 

„A fost o muncă frumoasă, a fost o împlinire mare și mă bucur că am ajutat-o să își împlinească un vis. Eu nu puteam să cred, a fost o dezamăgire. O știam foarte corectă. Am încercat să lupt în ceea ce mă privește, să conving(n.red.

că Simona Halep a fost acuzată pe nedrept).  Este pur și simplu un șoc. La fel cum a reușit în tenis, pe partea cealaltă vine acest accident nefericit și îți taie toată viața, toată încredere. Simona avea mulți prieteni și familia lângă ea, care au ajutat-o să aplaneze acest șoc. Au fost(n.red. critici), pentru că orice om de valoare are și critici. Sunt oameni care se bucură la rău, pentru care invidia primează.
Ei te ajută să faci lucruri frumoase și să demonstrezi.

Citește și: Toni Iuruc a reacționat după suspendarea Simonei Halep! Fostul soț al sportivei a fost foarte clar: „Nu vreau să mă gândesc ce o fi în sufletul ei”

Pe 19 februarie ea începe să joace, dar va avea nevoie de ceva timp. Abia atunci începe să vadă la ce nivel se află acolo, să resimtă atmosfera competițională.

Ea în ultimele luni de zile, fizic, s-a antrenat, dar cu tenisul mai puțin pentru că era foarte dezamăgită și renunțase puțin la antrenamentele de tenis”, a precizat Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei Halep, la „Follow us!”