Simona Halep a ieșit cu zâmbetul pe buze de la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Campioana a ieșit învingătoare în cazul scandalului de dopaj care a ținut-o departe de terenul de tenis în ultima perioadă. Ei bine, oficialii de la TAS au stabilit faptul că Simona Halep nu a ingerat în mod intenționat roxadustatul.

Joi dimineață, jucătoarea de tenis s-a întors în România. Campioana este foarte fericită că i s-a făcut dreptate și că poate să își reia activitatea.

Imediat după ce a primit verdictul și a scăpat de acuzații, Simona Halep a primit o invitație la Miami Open, care va avea loc între 17 și 31 martie 2024.

Simona Halep le-a spus celor care o susțin că se bucură enorm că adevărul a ieșit la iveală și că își dorește să revină pe terenul de tenis cât mai repede cu putință.

„A fost o veste minunată, așa cum visam, pentru că așa trebuia să fie. Adevărul a ieșit la suprafață și în sinea mea mereu am știut că nu am făcut nimic și că nu am luat niciodată o substanță interzisă și nici nu am avut această intenție.

Mă bucur că s-a judecat corect și că pot să joc tenis. Românilor ce pot să le spun?! A fost o susținere necondiționată și m-au ajutat să lupt până la capăt să arăt adevărul”,

a spus Simona Halep la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă.

Citește și: Patrick Mouratoglou a reacționat dur după suspendarea Simonei Halep: „Este total inacceptabil!”. Ce spune antrenorul despre româncă

Bineînțeles, de verdictul TAS a aflat imediat și tatăl Simonei, care este extrem de fericit că fiica sa nu se mai confruntă cu acuzația de dopaj. Stere Halep a dezvăluit că sportiva va începe o perioadă de pregătire intensă, pentru a fi gata de noi meciuri. 

„E o bucurie imensă care nu se poate exprima în cuvinte, Simona e foarte mulțumită de decizie, acum face o pregătire și mai intensă.

Rămâne de văzut dacă va acționa în judecată ITIA, depinde, ne consultăm cu specialiștii și vedem ce spun. Mi-a transmis să vă felicit pe dumneavoastră, presa, că ați fost alături de ea”, a declarat Stere Halep, în fața jurnaliștilor.