Anul trecut, la finalul lunii septembrie, Alexandsru Arșinel s-a stins din viață. În ultima perioadă a vieții sale, maestrul care i-a încântat ani de zile pe spectatorii de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” s-a luptat cu mai multe probleme de sănătate.

Alexandru Arșinel a avut o carieră de succes pentru decenii întregi. Iată însă că acum, la 12 luni după ce s-a stins din viață, foarte mulți dintre cei care l-au cunoscut se pare că l-au dat uitării.

Fiul lui Alexandru Arșinel, mărturisiri despre parastasul artistului: „Singurul care a fost, a fost Vasile Muraru de la teatru”

În luna septembrie, familia marelui maestru a organizat parastasul acestuia. Chiar dacă Alexandru Arșinel a fost un artist iubit de foarte mulți colegi de breaslă și de milioane de români, la comemorarea maestrului se pare că cei care i-au fost prieteni actorului nu s-au înghesuit deloc.

Cristian Arșinel, fiul lui Alexandru Arșinel, a dezvăluit că la parastas nu au luat parte colegi de breaslă ai artistului, singurii care și-au făcut apariția fiind cei care au fost invitați personal de familia regretatului actor.

Citește și: George Burcea s-a întors în locul în care a cunoscut-o pe Viviana Sposub! Fanii își ridică semne de întrebare: „Ne anunți ceva?”

Un nume mare din România a fost însă prezent la parastas. Este vorba despre Vasile Muraru, cunoscutul actor de comedie, care timp de 30 de ani a urcat pe scena românească alături de Nae Lăzărescu.

„Parastasul l-am organizat de sâmbătă trecută. Trebuia să-l facem înainte de împlinirea de 1 an. Adică dacă 29 a picat vineri, trebuia să-l face cu o săptămână înainte.  Parastasele se țin sâmbăta.

Nu au fost prieteni din lumea artiștilor, au fost doar cei pe care i-am chemat noi în mod expres. Singurul care a fost, a fost Vasile Muraru de la teatru”, a mărturisit Cristian Arșinel, pentru WOWbiz.ro.

Problemele de sănătate cu care s-a confruntat Alexandru Arșinel înainte să se stingă din viață

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, la 29 septembrie 2022.

În ultimii ani din viață, maestrul s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. În anul 2017, acesta a fost diagnosticat cu stenoză de 70%, astfel că i-a fost implantat un stent pe una dintre arterele majore din jurul inimii.

Pe lângă asta, regretatul actor suferea de diabet zaharat și hipertensiune arterială. În anul 2013, problemele de la nivelul rinichilor s-au agravat, astfel că maestrul a trecut printr-un transplant renal.

În ceea ce privește decesul artistului, acesta a fost cauzat de un stop cardio-respirator, provocat de insuficiență cardiacă și respiratorie, scria la acea vreme FANATIK.