Două românce, mamă și fiică, sunt de negăsit după incendiul catastrofal din Valencia, care a luat zece vieți, cel puțin asta susține Adriana, românca administrator a clădirii care s-a făcut scrum. Pe de altă parte, Ministerul Român de Externe nu are cunoștință ca printre victime să se afle și cetățeni români.

Femeile despre care nu se mai știe nimic de 4 zile sunt mama și fiica sa adolescentă, care locuiau deasupra apartamentului în care a izbucnit incendiul devastator. 

Soțul femeii care administra clădirea a dezvăluit unde locuiau româncele 

Soțul româncei care administra clădirea spune că cele două stăteau în chirie: „Portarul știa foarte bine despre ele. În principiu el mi-a zis că sigur acum sunt date dispărute, nu s-au putut localiza. Stăteau chiar deasupra etajului unde a izbucnit incendiul.”

Până acum, autoritățile spaniole au identificat opt dintre cele zece cadavre.

Niciunul nu aparținea unui român. Imaginile cu blocul făcut scrum din Valencia sunt cutremurătoare. Din imobilul care găzduia zeci de familii nu a mai rămas decât structura din beton. Spaniolii donează haine și pături pentru supraviețuitorii care nu mai au nimic.

Citește și: VIDEO Alertă radioactivă lângă cea mai mare maternitate din județul Timiș! Reprezentanții instituției au reacționat

Focul care a curmat zece vieți a pornit joi după-amiază și nu a putut fi oprit de pompieri.

Mai mulți locatari, surprinși pe balcoane de flăcările uriașe, au fost salvați de echipele de intervenție.