Furtuna Elias face ravagii în Grecia. După o vară în care incendiile au pârjolit mare parte din țară, urmate de ciclonul Daniel, acum elenii trec prin furia altui fenomen extrem. Este cod roșu în Grecia continentală și în câteva insule, unde grindina și vijeliile puternice au distrus zeci de gospodării, iar în unele zone copiii încă așteaptă să înceapă școlile închise din cauza inundațiilor.

Ministerul Român de Externe a emis o avertizare de călătorie pentru Grecia, valabilă de marți până joi, 28 septembrie.

Fenomenele extreme lovesc din nou Grecia

La nici trei săptămâni de când ciclonul Daniel a măturat tot în calea, lui elenii se află acum sub amenințarea furtunii Elias. La începutul săptămânii, ploile puternice și vijeliile au dus la amânarea începerii școlii în estul Greciei centrale, iar în alte zone grindina a făcut pagube uriașe în grădinile și gospodăriile oamenilor. În unele locuri grindina a fost atât de violentă încât a perforat mobilierul de grădină.

Citește și: Inundații devastatoare în Grecia! Furtunile au produs primele victime

Umbrelele și scaunele de plastic arată ca după război în urma furtunii Elias. Meteorologii au anunțat că ploile puternice și furtunile vor continua să facă ravagii până joi după amiază în insulele Sporades, Magnesia, în nordul Eviei și nord estul Greciei centrale.