Copaci spulberați peste mașini aflate în trafic, magazine și case rămase fără acoperișuri, plus străzi transformate în canale de navigație. Este situația din vestul Europei, unde mai multe țări au fost măturate de furtuni scurte ca durată dar extrem de intense, iar vijeliile se mută spre România, avertizează meteorologii.

În Spania, vremea extremă s-a manifestat în primul rând prin vijelii cu viteze ale vântului de peste o sută de kilometri pe oră.

Copacii smulși din rădăcini au căzut peste mașini aflate în trafic. Mai multe zone situate la nord de orașul Valencia au fost lovite în pline de precipitații abundente, totul după ce la începutul lunii o altă furtună violentă a luat trei vieți în Spania. Și francezii au parte de o toamnă cu fenomene extreme.

Citește și: Valul de aer polar aduce vijelii și inundații. Bilanțul furtunilor: copaci doborâți și mașini distruse

Scene asemănătoare au fost surprinse și în Olanda. Furtuna care a făcut ravagii în Europa ajunge de joi inclusiv în România. Ploile încep în vestul țării iar în weekend vom avea precipitații în toată țara. Și temperaturile scad cu cel puțin cinci grade, mai spun meteorologii.